Μετά την ανεκδιήγητη ατάκα Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς: «Ξύπνησε» ο Τσίπρας…

Μετά την ανεκδιήγητη ατάκα Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς: «Ξύπνησε» ο Τσίπρας…

Η έντονη αντίδραση στις κάμερες

Σάλος προκλήθηκε σήμερα μετά από τη δήλωση που έκανε ο καθηγητής ιατρικής και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, Σπύρος Πνευματικός, για τους καρκινοπαθείς όπου ανέφερε ότι «επειδή δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μία γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων».

Ο κ. Πνευματικός, στην ουσία, ανέφερε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ότι για να μειωθεί το κόστος τόσο στα νοσοκομεία όσο και στο ΕΣΥ, θα πρέπει να γίνεται «διαλογή ασθενών» στη λογική της αναλογίας «κόστους-οφέλους» (cost benefit ratio). Μάλιστα, χαρακτήρισε την πρόταση ως «ανθρώπινη» και την οποία κάνει ενώ η χώρα θρηνεί τις τελευταίες ημέρες τον θάνατο ανθρώπων λόγω καθυστέρησης των ασθενοφόρων.

«Ξύπνησε» ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και μεταξύ των θεμάτων που σχολιάστηκαν ήταν και η δήλωση του κ. Πνευματικού.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Όταν έκανε ο κ. Κατρούγκαλος έκανε μια δήλωση που δεν ήταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων, υπενθύμισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: Ο κ. Μητσοτάκης, παρότι ο κ. Πνευματικός έκανε την απαράδεκτη δήλωση για διαλογή ασθενών στο ΕΣΥ, δεν έκανε τίποτα – τον κράτησε».

Μάλιστα, στην αρχή της κουβέντας υπήρχε και μια μικρή ένταση μεταξύ της παρουσιάστριας και του Αλέξη Τσίπρα. Όταν ξεκίνησε να μιλάει για τον κ. Πνευματικό, η Σια Κοσιώνη τον διέκοψε και του είπε: «Εντάξει, πιστεύετε ότι ο κ. Πνευματικός εννοούσε ό,τι είπε;» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει: «Όχι εντάξει! Αν αυτό το έλεγε κάποιος από το ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνατε κεντρικό θέμα τώρα…Βεβαίως πιστεύω ότι το εννοούσε γιατί αυτή είναι η κρυφή ατζέντα του κυρίου Μητσοτάκη».

Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την απαράδεκτη δήλωση αντέδρασε on camera και μάλιστα ενώ έδινε συνέντευξη σε κανάλι φίλα προσκείμενο στη ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξε το λάθος της κυβέρνησης που επέλεξε τον κ. Πνευματικό και δεν τον διέγραψε ο κ. Μητσοτάκης μετά τη δήλωση για τους καρκινοπαθείς, δείχνοντας πιο αποφασιστικός, αφήνοντας πίσω την ήττα των πρώτων εκλογών.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.