Θέμα χρόνου rapid τα test στα σούπερ μάρκετ

Θέμα χρόνου rapid τα test στα σούπερ μάρκετ

Για την έξαρση της πανδημίας αλλά και για το ενδεχόμενο νέων μέτρων μίλησε μεταξύ άλλων η Μίνα Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, τόνισε ότι «όλη η Ευρώπη έχει πάρα πολλά κρούσματα. Σε όλα τα κράτη υπάρχει έξαρση στα κρούσματα και στους θανάτους. Μπορεί και εδώ να αυστηροποιηθούν τα μέτρα. Εμείς λέμε ότι ο ανεμβολίαστος πρέπει να έχει τεστ για να μην κολλήσει κάποιος άλλος, ενώ η Γερμανία και η Αυστρία λένε ότι ούτε ο ίδιος ο πολίτης πρέπει να «εκτεθεί» κατά κάποιον τρόπο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο για νέα μέτρα όπως η τηλεργασία, το διαφορετικό ωράριο στο Δημόσιο κ.α. η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι «οι προτάσεις συζητιούνται συνεχώς από την Επιτροπή. Υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση καθημερινά. Αν χρειαστεί να ληφθούν και άλλα μέτρα, θα ληφθούν. Πρέπει να μας πει η Επιτροπή την πρόταση για να έρθει να συζητηθεί για να γίνει μέτρο».

Σε ερώτηση για το εάν εξετάζεται να μπορεί να μπει κάποιος ανεμβολίαστος στο σούπερ μάρκετ μόνο με rapid test, η κα Γκάγκα απάντησε ότι «με την έννοια να μην κινδυνεύουν οι υπόλοιποι που είναι εμβολιασμένοι και ο ίδιος από άλλους που είναι ανεμβολίαστοι, μπορεί να συζητηθεί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.