80%, παρά τις εκλογές: Ό,τι και να λέει κανείς για την Ελλάδα…

Τέσσερις τραυματίες από κεραυνό στην Ακρόπολη

Δυσκολεύονται οι πολίτες...

Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει, οι πρώτες μαζικές αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό λαμβάνουν ήδη χώρα, όμως στη χώρα το 80% δυσκολεύεται να τακτοποιήσει τις πάγιες μηνιαίες υποχρεώσεις του, παρά την άνοδο του βασικού μισθού, τη γενναιόδωρη επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης και τις διαβεβαιώσεις από κάθε λογής επίσημα χείλη ότι όλα… βαίνουν καλώς.

Η πραγματικότητα φαίνεται να διαψεύδει τις προεκλογικές υποσχέσεις ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου ενώ τα νέα από τις Βρυξέλλες μάλλον χαρακτηρίζονται αρκετά δυσοίωνα, αναφορικά με το μέλλον της ακολουθούμενης, φιλολαϊκής ως ένα βαθμό, πολιτικής της κυβέρνησης.

Δυσαρέσκεια των πολιτών

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, ο σημαντικότερος λόγος που δυσφορεί η κοινωνία αφορά την ακρίβεια αφού το 82% δηλώνει πως τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζει δυσκολίες προκειμένου να πληρώσει τους λογαριασμούς.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ήτοι το 85% απάντησε ότι είναι πλήρως δυσαρεστημένο από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την αλματώδη ακρίβεια, ενώ το 78% δηλώνει δυσαρεστημένο και από την Ε.Ε. σχετικά με το ίδιο ζήτημα.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κοινωνία και σε ότι αφορά ζητήματα Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου, το 56% είναι μη ικανοποιημένο αναφορικά με τα δημοκρατικά δικαιώματα και τον σεβασμό του κράτους δικαίου, ενώ το 71% των Ελλήνων δήλωσε ότι είναι δυσαρεστημένο από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Δημοκρατία στη χώρα μας.

Επίσης, το 76% δηλώνει ότι είναι «μη ικανοποιημένο» από την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης τα ΜΜΕ, ενώ ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για την κυβέρνηση αναφορικά με τη διαφθορά, αφού 8 στους δέκα πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από την καταπολέμησή της από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.