Σκληρό ροκ για ανεμβολίαστους: Τα 4 νέα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση την Τετάρτη

Μύλος με τις μάσκες: Δε θα είναι παντού υποχρεωτικές

Η πίεση μεγαλώνει.

H ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία μετά και το νέα κύμα του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει την ανάγκη για μία σειρά από μέτρα που θα προσπαθήσουν να αναχαιτίσουν την διασπορά του ιού, χωρίς να στοχεύουν, όπως επαναλαμβανόμενα επισημαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη, τους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από μέλη της επιτροπής των ειδικών αλλά και πηγές του Υπουργείου Υγείας, οι συζητήσεις και οι προτάσεις των επιτροπών θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με πιθανότερη ημέρα ανακοινώσεων την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου.

Στόχος είναι να πιεστούν οι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία, ειδικά των πιο βαριών περιπτώσεων, φτάνοντας το σύστημα υγείας στα όρια αντοχής του.

Τα πέντε μέτρα που συζητιούνται από τις επιτροπές ξεκινούν από τη χρήση διπλής μάσκας μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με την παράλληλη υποχρεωτική χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Ένα δεύτερο μέτρο, το οποίο συναντά εμπόδια από το Υπουργεί Εργασίας, είναι η επαναφορά της τηλεργασίας. Ένα συμπληρωματικό μέτρο, με περισσότερες πιθανότητες να εφαρμοστεί, είναι το κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης στο δημόσιο.

Με τα σούπερ μάρκετ να κάνουν την αρχή με την εφαρμογή του μέτρου για τον περιορισμό του αριθμού ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο, οι επιτροπές εξετάζουν την πρόταση να ισχύσει το ίδιο σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας με την επαναφορά των μέτρων απόστασης σε κλειστούς χώρους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.