Ξεχάστε ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ… 

Το megaλο άνοιγμα (ομάδας) του ΣΥΡΙΖΑ!

Ραγδαίες αλλαγές ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου

Ο προεκλογικός αγώνας για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου έχει… ανάψει με τους πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν περιοδείες σε όλη τη χώρα για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

Στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οι προσπάθειες για ανέβασμα του ποσοστού μετά την απώλεια 10 μονάδων την 21η Μαΐου συνεχίζονται και πλέον ο πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως έχει αναλάβει προσωπικά την πολιτική ανάταση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαινόταν μέχρι πρότινος… στοιχειωμένος από τις ατάκες του Ανδρέα Παπανδρέου και πολλοί τον συνέκριναν και τον κατηγόρησαν πως τον μιμείται.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να… αντιγράφει ατάκες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ:

  • Παπανδρέου: Λαέ της Αθήνας
  • Τσίπρας: Πολίτες της Αθήνας
  • Παπανδρέου: Εσείς ήσαστε το ΠΑΣΟΚ
  • Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς
  • Παπανδρέου: Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου
  • Τσίπρας: Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου
  • Παπανδρέου: Κύριε Μητσοτάκη να μιλήσετε όσο θέλετε καληνύχτα σας
  • Τσίπρας: Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη

Ραγδαίες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε το σύνθημά του και το έκανε «Δίκαιη Κοινωνία – Ευημερία για όλους». Σε μία προσπάθεια να ριχτεί δυναμικά στον εκλογικό αγώνα θέτει ως στόχο την ανατροπή των συσχετισμών και μιλά για την κοινωνική πλειοψηφία. Το σύνθημα πλαισιώνει, δε, το προοδευτικό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε το συγκεκριμένο σύνθημα αξιοποιώντας την παρακαταθήκη των δημοκρατικών αγώνων μέσα από το πρίσμα των οραμάτων της Αριστεράς. Το «Δίκαιη Κοινωνία» αποτελούσε άλλωστε μια από τις προμετωπίδες του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το «Ευημερία για όλους» συνοψίζει το αίτημα για ανάπτυξη που θα αποδίδεται δίκαια στην κοινωνική πλειοψηφία.

Είναι πασιφανές πως στον ΣΥΡΙΖΑ άφησαν πίσω τους τις αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλαξαν το βασικό τους σύνθημα. Κάνοντας ουσιαστικά στροφή, επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες προκειμένου να καλύψουν τη διαφορά των δέκα μονάδων στις ερχόμενες εκλογές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.