Το τέλος των ψευδαισθήσεων: Ηχηρό comeback του Ντόναλντ Τραμπ…

Προειδοποιεί τους υποστηρικτές του Μαδούρο ο Τραμπ: «Θα χάσετε τα πάντα»

Πώς οφελείται η υποψηφιότητά του

Μάικ Πενς, Ρον Ντε Σάντις, Νίκι Χέιλι: τρεις Ρεπουμπλικάνοι που ετοιμάζονται να ριχθούν στη μάχη για το χρίσμα του κόμματός τους για τις προεδρικές εκλογές του 2024, προσθέτοντας τα ονόματά τους σε έναν ολοένα και πιο μεγάλο κατάλογο υποψηφίων.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις ήταν ο τελευταίος που επισημοποίησε και ο ίδιος την υποψηφιότητα του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024.

Ο 44χρονος θεωρείται ο κύριος αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ για την ηγεσία του κόμματός τους. Ωστόσο σύμφωνα με τον Lloyd Green, δικηγόρο στη Νέα Υόρκη ο οποίος υπηρέτησε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ από το 1990 έως το 1992 ο Ρον Ντε Σάντις έχει αποδειχθεί ανεπαρκής για το έργο.

Σύμφωνα με τους αριθμούς, ο ΝτεΣάντις ακολουθεί τον Τραμπ τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στην πολιτεία Φλόριντα. Ο ΝτεΣάντις γεννήθηκε εκεί. Ο Τραμπ μόλις πρόσφατα μετακόμισε εκεί. Ανήσυχος και με έντονο έλλειμμα χαρίσματος, ο ΝτεΣάντις δεν μπορεί καν να αποφασίσει πώς να προφέρει το επώνυμό του.

Ο ΝτεΣάντις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024 μέσω του Twitter, αλλά ήταν μια αποτυχία. Η συζήτηση, που μεταδόθηκε ζωντανά, καθυστέρησε να προβληθεί για τουλάχιστον 20 λεπτά, ενώ σημειώθηκαν διάφορα τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκειά της.

Κανένας ενθουσιασμός και όφελος για τον Τραμπ

Τόσο ο Μάικ Πενς όσο και η Νίκι Χέιλι έχουν δημιουργήσει ελάχιστο ενθουσιασμό. Βρίσκονται σε στασιμότητα. Τα ποσοστά τους είναι μονοψήφια. Το παρ’ ολίγον μαρτύριο που υπέστει ο Πενς στις 6 Ιανουαρίου τον έχει βοηθήσει να κερδίσει λίγους υποστηρικτες από τη βάση των Ρεπουμπλικάνων. Η θρησκευτική του αφοσίωση προκαλεί χασμουρητό και ο ανόθευτος κοινωνικός συντηρητισμός του απέναντι στη νεωτερικότητα πονάει περισσότερο παρά βοηθάει.

Όσο για τη Χέιλι, πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας, ακολουθεί τον Τραμπ και τον ΝτεΣάντις στην πατρίδα της. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Όταν ήταν υποψήφιος για πρόεδρος, ο Μάικ Πομπέο, ο δεύτερος υπουργός Εξωτερικών του Τραμπ, χλεύασε τη θητεία της στον ΟΗΕ ως ασήμαντη. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι φαινομενικά συμφωνούν…

Αν κάποιος Ρεπουμπλικάνος της Νότιας Καρολίνας έχει την ευκαιρία να μπει σε εθνικό ψηφοδέλτιο, αυτός είναι ο Τιμ Σκοτ, ο γερουσιαστής της πολιτείας και ένας από τους τρεις Αφροαμερικανούς στην άνω βουλή. Σε αντίθεση με τη Χέιλι, δεν προκαλεί γέλια. Προβάλλει αμελέτητη ηρεμία.

Η επιστροφή του Τραμπ

«Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα», είχε σχολιάσει ο Τραμπ στο Fox News όταν είχε ερωτηθεί για την υποψηφιότητα της Νίκι Χέιλι, της μοναδικής γυναίκας υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων. Μέχρι στιγμής ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις και οι υποψήφιοι για το «χρήσμα» των Ρεπουμπλικανών δεν έχουν ενθουσιάσει τους ψηφοφόρους. Οπότε το πιθανότερο σενάριο είναι ο Τραμπ να είναι αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2024.

 

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.