Τα χαμόγελα κόπηκαν απότομα: Η δημοσκόπηση που δείχνει… χάος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Τα χαμόγελα κόπηκαν απότομα: Η δημοσκόπηση που δείχνει... χάος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Ώρα για ανασύνταξη.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν- μετά την Νέα Δημοκρατία, φυσικά, που… διέλυσε τα κοντέρ και κατέγραψε νίκη +20%-  ο νικητής των εκλογών, καθώς αύξησε σημαντικά το ποσοστό του εν συγκρίσει με το 2019.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την «κατακρήμνιση» του ΣΥΡΙΖΑ που μετά βίας πέρασε το 20%, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν πως στον χώρο της κεντροαριστεράς θα γινόταν μάχη την 25η Ιουνίου για το ποιο εκ των δύο κομμάτων θα γίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν είναι τυχαίο πως οι επιτελείς των δύο παρατάξεων «σφάζονται» μετά τις 21 Μαΐου, με τους μεν να επιτίθενται στους δε και το αντίθετο.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της Ελένης Χρονοπούλου και του Παναγιώτη Δουδωνή για αύξηση της φορολογίας ο ενθουσιασμός στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ μετριάστηκε και έχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα για τον Πράσινο Ήλιο.

Αυτό αποτυπώνεται και στην πρόσφατη δημοσκόπηση του Πρώτου Θέματος, εκεί που το ΠΑΣΟΚ αντί για να πάει προς τα πάνω παρουσιάζει πτώση 1.3 μονάδας (10.4% από 11.7% που πήρε). Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης βλέπει το ποσοστό του να πέφτει, όμως παραμένει στις 9+ μονάδες μπροστά από το ΚΙΝΑΛ, κάτι που «μεταφράζεται» σε σχετικά εύκολη επικράτηση στη μάχη της δεύτερης θέσης.

Βέβαια, υπάρχουν ακόμα τρεις εβδομάδες για τις δεύτερες εκλογές και τα πάντα μπορούν ν’ ανατραπούν…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.