Αδίκως το παλεύει ο Τσίπρας…

Αδίκως το παλεύει ο Τσίπρας...

Ξέρει πως έτσι έχει καλές ελπίδες, αλλά... δεν.

Ήταν, και για τον ίδιο και για την παράταξή του, ένα πολιτικό σοκ- και πώς όχι, άλλωστε; Την στιγμή που ακόμα και οι πιο απαισιόδοξες (για το κόμμα του) δημοσκοπήσεις έδιναν μια διαφορά 6-7 μονάδων από την Νέα Δημοκρατία, ήρθαν οι κάλπες και τον έστειλαν στο εκκωφαντικό -20%.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπέστη μία πρωτοφανή ήττα, όπως σας ενημερώσαμε έφτασε στο σημείο ακόμα και να παραιτηθεί, όμως στο τέλος έμεινε στο τιμόνι της Προοδευτικής Συμμαχίας και θα «κατέβει» και στις δεύτερες εκλογές.

Εν όψει της 25ης Ιουνίου, λοιπόν, ο Τσίπρας έχει μαζέψει ήδη τα… κομμάτια του, έχει αφήσει πίσω του ό,τι συνέβη την 21η Μαΐου και σάλπισε «αντεπίθεση».

Κατα την προσφιλή του συνήθεια ζητάει debate από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς αισθάνεται βέβαιος (και όχι άδικα, δεδομένου του πόσο καλύτερα «γράφει» στην κάμερα, εν συγκρίσει με τον μεγάλο του αντίπαλο) πως αν καταφέρει ν’ αντιπαρατεθεί απευθείας με τον αρχηγό της ΝΔ θα μπορέσει να κερδίσει σημαντικό έδαφος.

Ωστόσο, από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη έχει τονιστεί πολλάκις πως δεν πρόκειται να πάει στo… ένας -εναντίον-ενός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η διαφορά, λέει, των δύο πρώτων ήταν χαώδης και δεν έχει νόημα. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως «μετωπική» των δύο δεν υπήρξε ούτε το 2019 ούτε (νωρίτερα) το 2023.

Επομένως, αδίκως το παλεύει ο Τσίπρας: στις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι και τις δεύτερες εκλογές πρέπει να επικεντρωθεί στο πώς θ’ αυξήσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ποντάρει στο debate που ονειρεύεται, καθώς κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.