Η απόλυτη ανατροπή με την Εύα Καϊλή…

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις: Ακόμα πιο βαθιά στο «σκοτάδι» η Εύα Καϊλή

Εξέλιξη που κανείς δεν περίμενε

Όλοι θυμόμαστε τί είχε συμβεί με την Εύα Καϊλή, το QatarGate και τη βαλίτσα με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ενώ προσπαθούσε η ίδια να δικαιολογήσει στη βελγική αστυνομία το πώς βρέθηκαν στην κατοχή της τόσα λεφτά.

Τελικά, το «έριξε» στον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον ίδιο να ομολογεί ότι ήταν, ουσιαστικά, ο… εισπράκτορας του Ιταλού ευρωβουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών (και πολέμιο της διαφθοράς, κατά τα άλλα…), Αντόνιο Πάντσερι. Χαραγμένα στη μνήμη των Ελλήνων πολιτών θα παραμείνουν, φυσικά, τα Γαλλικά και η προφορά του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Η ίδια παρέμεινε προφυλακισμένη μέχρι τον Απρίλιο στις φυλακές του Χάρεν στις Βρυξέλλες, σε συνθήκες που ο κύριος Δημητρακόπουλος χαρακτήριζε «μεσαιωνικές», επιμένοντας στην αθωότητά της. Παρά τη γνωστή παροιμία του σοφού λαού για τον καπνό και τη φωτιά, η βελγική δικαιοσύνη τελικά την άφησε ελεύθερη, αν και σε κατ’ οίκον περιορισμό και με τη συνοδεία… βραχιολιού, έτσι ώστε να καταγράφονται οι κινήσεις της και η τοποθεσία της, έτσι ώστε να συλληφθεί εκ νέου αν προσπαθήσει να διαφύγει. Πλέον, η Εύα Καϊλή δεν φοράει ούτε βραχιολάκι!

Η ανατροπή

Τίποτα και κανένας δεν μπορεί πλέον να απαγορεύσει στην Εύα Καϊλή να συμμετάσχει και πάλι σε συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, μετά την άρση των περιορισμών (με ηλεκτρονικό βραχιολάκι) που της είχαν επιβληθεί.

Εκείνο που απομένει είναι εάν θα εμφανιστεί την Πέμπτη στην μίνι Ολομέλεια στις Βρυξέλλες, όπου θα υπάρξουν ψηφοφορίες για νομοσχέδια.

Πάντως στο γραφείο της που είναι στο κτίριο Altiero Spinelli, στην πτέρυγα G, στον 10 όροφο οι πόρτες παραμένουν ερμητικά κλειστές και έχουν αφαιρεθεί τα ταμπελάκια.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.