Εμβόλιο Moderna: Τα τρομακτικά ποσοστά του σε όσους έχουν κάνει και τις 2 δόσεις

Εμβόλιο Moderna: Τα τρομακτικά ποσοστά του σε όσους έχουν κάνει και τις 2 δόσεις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα επίσημα στοιχεία για την δράση των εμβολίων κατά του covid19.

 

Η αποτύπωση των κρουσμάτων και των θανάτων σε εμβολιασμένους στον συγκεκριμένο πίνακα, με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έγινε στις 7 Νοεμβρίου 2021.

Εμβόλιο Moderna: Τα τρομακτικά ποσοστά του σε όσους έχουν κάνει και τις 2 δόσεις

Με δεδομένο ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στην χώρα μας αγγίζει (11 Νοεμβρίου 2021) τις 16.500, ο παραπάνω πίνακας επιβεβαιώνει καταρχήν ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό (1601) κινείται κάτω από 10%.

Από μόνο του αυτό το ποσοστό αποδεικνύει πόσο αυξημένος είναι ο κίνδυνος νόσησης ή επικίνδυνων επιπλοκών στην υγεία του ασθενούς, εφόσον αυτός είναι ανεμβολίαστος. Είναι ένα ακόμα ”στατιστικό καμπανάκι” για όσους δεν έχουν αποφασίσει επί του παρόντος να εμβολιαστούν προκειμένου να θωρακιστούν έναντι του Covid-19.

Αντίστοιχα, διαπιστώνουμε ότι έχασαν τη ζωή τους 842 συμπολίτες μας που είχαν ήδη λάβει την α′ δόση ενός εμβολίου (συμπεριλαμβανομένου του Johnson).

Από τα στοιχεία παρατηρούμε πως το σκεύασμα της Moderna προκαλεί ισχυρότερη ανοσοποιητική αντίδραση από τα άλλα εμβόλια τεχνολογίας mRNA των Biontech/Pfizer, και ότι η δράση του εξασθενεί με πιο αργό ρυθμό. Τα νούμερα άλλωστε το αποδεικνύουν περίτρανα πως οι έχοντες κάνει 2 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου είναι περισσότερο ασφαλείς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.