Μπαμ με Γεωργούλη…

Άλλοι νόμοι: Αυτή την ποινή επισείει στο Βέλγιο η κατηγορία για τον Αλέξη Γεωργούλη  

Τι είχε ζητήσει

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κατηγορείται για ξυλοδαρμό και κακοποίηση στελέχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας του στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ευρωπαϊκού θεσμού και άνοιξε ο δρόμος για να οδηγηθεί ο κ. Γεωργούλης στη δικαιοσύνη. Η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία του πρώην Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωβουλευτής είχε στείλει διαδοχικές επιστολές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου και ενημέρωσε πως δεν επιθυμεί να παραστεί σε καμία διαδικασία αλλά και στην ακρόασή του στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων.

Η αντίδραση

Σύμφωνα με την δικηγόρο του Αλέξη Γεωργούλη, Ματίνα Μαλλά, ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό, λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Η κυρία Μαλλά επισήμανε πως «τώρα έπεται η κλήση του από τις Αρχές, προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της σε βάρος του καταγγελίας».

Η δήλωση της Ματίνας Μαλλά έχει ως εξής:

«Σε ορισμένα εκ των σημερινών δημοσιευμάτων σχετικά με το ζήτημα της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργούλη έχουν παραλειφθεί να σημειωθούν τα κάτωθι -σημαντικά θεωρούμε- σημεία.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στον συντομότερο δυνατό χρόνο λόγω των επανειλημμένων και επίμονων αιτημάτων του κυρίου Γεωργούλη στην επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ταχύτερη δυνατή άρση της ασυλίας του.

Σήμερα, η Επιτροπή ενέκρινε την άρση και συνεπώς το θέμα θα εισαχθεί προς ψήφιση σε μυστική ψηφοφορία από το σύνολο των ευρωβουλευτών στην επόμενη ολομέλεια. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου.

Η σύντμηση αυτή των διαδικασιών οφείλεται στην παραίτηση του κυρίου Γεωργούλη από το δικαίωμα ακρόασης, το οποίο θα παρακώλυε και θα επιβράδυνε τις διαδικασίες. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο και δεν παραστάθηκε σήμερα κατά τη διαδικασία.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να σημειωθούν και τα εξής:

Ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό, λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Η σημερινή εξέλιξη είναι πολύ θετική, καθώς κατόπιν τούτου αναμένουμε την κλήση του ίδιου από τις αρχές, προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας και των διαλαμβανομένων στη δικογραφία» αναφέρει η συνήγορος του Αλέξη Γεωργούλη, Ματίνα Μαλλά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.