Πάλι τα ίδια: Δηλαδή τι περιμένετε να γίνει στην Μύκονο;

Μύκονος: Άνδρο αυθαιρεσιών τον χειμώνα το νησί;

Οι καταγγελίες και η πραγματικότητα

«Γαλαζοαίματοι», σεΐχηδες, celebrities είναι μεταξύ των ανθρώπων που επιλέγουν να κάνουν διακοπές στη Μύκονο.

Η «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού έχει μετατραπεί σε κορυφαίος προορισμός σε διεθνές επίπεδο και το… χρήμα ρέει άφθονο.

Όπως σε κάθε δημοφιλή προορισμό έτσι και στη Μύκονο δεν λείπουν οι καταγγελίες. Ζευγάρι Καναδών τουριστών αναγκάστηκαν να πληρώσουν για δύο ποτά αλλά και για μερικά σνακ το εξωφρενικό ποσό των… 407 ευρώ! Άλλοι τουρίστες κάνουν λόγο ότι χρεώθηκαν το κάθε στρείδι για 25 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι Alex και η Lindsay Breen από το Τορόντο του Καναδά, ως νεόνυμφοι υποτίθεται ότι περνούσαν τις καλύτερες στιγμές της ζωής τους, αποφασίζοντας να κάνουν διακοπές στη Μύκονο τον περασμένο Μάιο..

Ωστόσο, το ζευγάρι, και οι δύο 31 ετών, σύντομα έζησε έναν εφιάλτη όταν το εστιατόριο τους χρέωσε σχεδόν περισσότερα από 400 ευρώ για μια μπύρα, ένα κοκτέιλ και δώδεκα στρείδια.

Παρόμοια είναι και η ιστορία της 43χρονης Σέριλ, όταν ισχυρίστηκε ότι η παρέα των φίλων της «παραπλανήθηκε και πλήρωσε πάνω από 1.300 λίρες για δύο πιάτα, μια σαλάτα και ψωμί.

Η Τζέσικα με τον Άνταμ, ένα νεαρό ζευγάρι, υποστήριξαν ότι κλήθηκαν να πληρώσουν «800 ευρώ για δύο ποτά, τέσσερα καβουροπόδαρα και μια σαλάτα στο γνωστό εστιατόριο».

Περιμένατε κάτι διαφορετικό;

Κάθε χρόνο γίνονται καταγγελίες για τις τιμές στη Μύκονο και το πόσο έχουν… ξεφύγει. Η Μύκονος πλέον έτσι είναι με εξωπραγματικές τιμές και οι τουρίστες το ξέρουν. Αναλόγως και σε άλλους προορισμούς παγκοσμίως που απευθύνονται σε συγκεκριμένους τουρίστες. Προφανώς και οι τιμές της Μυκόνου προκαλούν ζάλη αλλά δεν έχει νόημα να το συζητάμε κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.