Μετά την αποκάλυψη για παραίτηση: Μάλλον μας ξέφυγε το πιο σημαντικό που είπε ο Τσίπρας… 

Μετά την αποκάλυψη για παραίτηση: Μάλλον μας ξέφυγε το πιο σημαντικό που είπε ο Τσίπρας... 

Φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν... ενδοοικογενειακά προβλήματα

«Φωτιά» έχουν πάρει οι συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τα αίτια της ήττας με 20 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά το… Βατερλώ και ο λόγος του ήταν διαφορετικός…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε πλέον κάθε συζήτηση για κυβερνήσεις συνεργασίας υποστηρίζοντας πως «εγκλωβιστήκαμε στην απλή αναλογική», για την οποία το πολιτικό σύστημα «δεν ήταν ώριμο». Μάλιστα αποκάλυψε για πρώτη φορά πως το βράδυ της 21ης Μαΐου είχε σκεφτεί να παραιτηθεί, όπως είχε γράψει και το instanews.

«Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το ΠΑΣΟΚ», ξεκαθάρισε μιλώντας στο STAR και είπε για πρώτη φορά πως υπάρχουν δύο εναλλακτικές διακυβέρνησης: του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. «Εμένα με ενδιαφέρει τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στη χώρα», σημείωσε.

«Θα ήταν αναντίστοιχο να πούμε στον ελληνικό λαό ότι εμείς αλλάζουμε και θέλουμε αυτοδυναμία. Αυτός ήταν ένας στρατηγικός εγκλωβισμός. Κανείς δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα, όχι μόνο εμείς. Το τσουνάμι των τελευταίων ημερών έφερε την επιβολή της ατζέντας του φόβου από τον αντίπαλο, θυμίζοντας το 2015 και ξεχνώντας τι έγινε από το 2019 μέχρι σήμερα» είπε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.


Το πιο σημαντικό που είπε ο Τσίπρας

Όμως το σημαντικότερο κρυβόταν σε μία φράση «κλειδί». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά «έδωσε» τον Γιώργο Κατρούγκαλο για τη δήλωση που είχε κάνει για τους ελεύθερους επαγγελματίες: «Οι πολίτες πήγαν στην κάλπη με την παραπληροφόρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τις εισφορές και όχι με την αλήθεια ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν… ενδοοικογενειακά προβλήματα μετά την ήττα αν κρίνει κανείς και από ακόμα μία τοποθέτηση του κ. Τσίπρα. Σε ερώτηση για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο ακόμα και για σύνδρομο της Στοκχόλμης για πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ ο κ. Τσίπρας είπε πως «είναι μεγάλο λάθος ιδίως από προοδευτικούς ανθρώπους να είναι κατά της λαϊκής βούλησης. Να βρούμε τα δικά μας λάθη όχι να κατηγορούμε τον λαό».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.