Εισήγηση επιτροπής: Αυτά τα 3 μέτρα που είχαν αρθεί να επιστρέψουν άμεσα

Εισήγηση επιτροπής: Αυτά τα 3 μέτρα που είχαν αρθεί να επιστρέψουν άμεσα

Τα νούμερα που ανακοινώνονται κάθε απόγευμα, αρχίζουν και τρομάουν.

«Αυτή τη στιγμή η φιλοσοφία των μέτρων έχει να κάνει μόνο με την προστασία των ανεμβολίαστων. Εάν χρειαστούν περαιτέρω μέτρα, αυτά θα είναι στη φιλοσοφία των μέτρων που αναγγέλθηκαν και θα έχουν να κάνουν με περιορισμούς πρόσβασης σε διαφόρους χώρους ή με δυνατότητα αυτή η πρόσβαση να είναι με ιχνηλάτηση και με τεστ στους ανεμβολίαστους» είπε ο υπουργός Υγείας. Θάνος Πλεύρης.

Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση βλέπει καταρχήν θετικά την εισήγηση για επαναφορά της μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Είναι ένα μέτρο το οποίο ναι μεν «ακουμπά» και τους εμβολιασμένους αλλά κρίνεται πως αυτό γίνεται σε ένα «λογικό βαθμό».

Παράλληλα συζητείται αλλαγή όσον αφορά στην είσοδο των πελατών στα σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα συζητείται να επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανάλογα των τετραγωνικών μέτρων του χώρου και να δίνονται ξανά κάρτες εισόδου στους πελάτες.

Οι ειδικοί έχουν εισηγηθεί, ειδικά για τις πολύ επιβαρυμένες περιοχές:

α) να απαγορευτούν ξανά οι όρθιοι σε μπαρ – εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης και να επιτρέπονται μόνο καθήμενοι σε τραπέζια, όπως παλαιότερα.

β) να σταματά νωρίτερα το ωράριο λειτουργίας, καθώς οι χώροι διασκέδασης θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης.

Το Μέγαρο Μαξίμου συμμερίζεται την αγωνία των Επιστημόνων, ωστόσο προκρίνει την πολιτική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, με το βλέμμα στραμμένο και στην οικονομία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.