Κλείσιμο ματιού: Πάει για τρίτες εκλογές ο Μητσοτάκης…

Ανασχηματισμός: Σε ποιους υπουργούς θα δείξει ο Μητσοτάκης «κόκκινη» κάρτα

Η παραδοχή του προέδρου της ΝΔ που επιδιώκει αυτοδυναμία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαράξει τη στρατηγική του για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» και στον Αλέξη Παπαχελά όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει αν υπάρχει μία οριακή πλειοψηφία και συγκεκριμένα αν θα ξαναπάει σε εκλογές ή αν θα μιλήσει με τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε:

«Είναι, ακριβώς, ένα απειλητικό σενάριο που ανοίγει τον δρόμο σε νέες περιπέτειες. Σε ακυβερνησία ή σε παραλυτικούς συμβιβασμούς, ακόμη και σε τρίτες εκλογές. Κάτι που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να αποκρούσουν με την ψήφο τους. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη και την τοποθέτησή του κ. Ανδρουλάκη μετά τις εκλογές, είναι ότι δεν υπάρχει σήμερα άλλη πολιτική επιλογή στη χώρα παρά μόνον η αυτοδύναμη ΝΔ. Δεν ήμουν εγώ αυτός ο οποίος έκοψα τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ ούτε στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Ο κ. Ανδρουλάκης είχε μια πολύ συνεπή στρατηγική να στρέψει το ΠΑΣΟΚ πολύ περισσότερο προς τα αριστερά και σίγουρα να μην επιθυμεί καμία επικοινωνία με εμένα προσωπικά».

«Γίνεται έτσι παραπάνω από σαφές ότι σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου, τότε μπαίνουμε σε νέες περιπέτειες. Κατά τον κ. Ανδρουλάκη, ίσως και σε τρίτες εκλογές τον Αύγουστο. Λυπάμαι, αλλά ακυβερνησία και νέα πολιτική ταλαιπωρία νομίζω ότι δεν θέλουν ούτε οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί, λοιπόν, η αγωνία του κ. Ανδρουλάκη να είναι τα ποσοστά του στην αντιπολίτευση, όμως η αγωνία των πολιτών είναι αύριο να έχει η χώρα σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση. Και για να συμβεί αυτό πρέπει στις 25 Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία να εξασφαλίσει ισχυρή αυτοδυναμία. Μετά και την τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη, άλλη λύση δεν υπάρχει».

Τρίτες εκλογές

Ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχτηκε πως σε περίπτωση που δεν έχει αυτοδυναμία θα οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές. «Γίνεται έτσι παραπάνω από σαφές ότι σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου, τότε μπαίνουμε σε νέες περιπέτειες» είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας υπόνοιες για κίνδυνο…

Κατά τα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι σε περίπτωση αυτοδυναμίας, επιδιώκει σαρωτικές αλλαγές. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν τις μεγάλες αλλαγές. Δεν έχω κρύψει τη φιλοδοξία μου, η δεύτερη τετραετία να είναι μια τετραετία πολύ μεγάλων αλλαγών. Όσο πιο ισχυρή νομιμοποίηση έχω για να κάνω τέτοιες αλλαγές, τόσο πιο εύκολα θα είναι να τις υλοποιήσω».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.