Νέα μέτρα: Μεγάλη αλλαγή στον στρατό μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Νέα μέτρα: Μεγάλη αλλαγή στον στρατό μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Αλλάζουν τα δεδομένα στις ένοπλες δυνάμεις.

Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει σύσκεψη της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το μείζον ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως φαίνεται το θέμα βρίσκεται συνεχώς στο τραπέζι, τώρα με τα κρούσματα που ξεπερνούν τις 8.000 , τους 46 θανάτους και τους 486 διασωληνωμένους συνανθρώπους μας.

Ο υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί σε ένα πολεμικό πλοίο που περιπολεί στο Αιγαίο να τεθεί εκτός επειδή ανεμβολίαστα μέλη του πληρώματος νόσησαν. Και κάτι ακόμα. Όσοι παρουσιάζονται προς κατάταξη εφεξής θα παρουσιάζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμό, είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε μοριακό τεστ (με δικά τους έξοδα).

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού γίνεται προ μερικών εβδομάδων υποχρεωτικός στον αμερικανικό στρατό μετά την οριστική έγκριση που πήρε το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BionTeck, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Την ανάγκη περαιτέρω επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας πως όλος ο στενός κρατικός παράγοντας θα πρέπει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.