Σκούπα Τσίπρα: Ποια πρωτοκλασάτα στελέχη «τελειώνει» μετά τα αυτογκόλ τους

Σκούπα Τσίπρα: Ποια πρωτοκλασάτα στελέχη «τελειώνει» μετά τα αυτογκόλ τους

Παρασκηνιακές συζητήσεις για να... κοπούν κεφάλια

Μήνυμα συσπείρωσης για να «πάμε να αναμετρηθούμε με τη δεξιά» έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την ήττα με 20 μονάδες διαφορά μοιάζει αποφασισμένος για να βάλει το κόμμα του σε… τάξη.

Παρά την πρώτη απογοήτευση που τον οδήγησε σε σκέψη ακόμα και για παραίτηση, ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε και μίλησε στην Πολιτική Γραμματεία, ενώ ανακοίνωσε και την εκλογική επιτροπή που θα είναι αρμόδια για να κοινοποιεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελείται από τους εξής:

  1. Ράνια Σβίγκου
  2. Πόπη Τσαπανίδου
  3. Αλέξης Χαρίτσης
  4. Κατερίνα Νοτοπουλου
  5. Ράνια Θρασκιά
  6. Κώστας Ζαχαριάδης
  7. Διάνα Βουτυράκου
  8. Νικόλας Φαραντούρης
  9. Διονύσης Τεμπονέρας
  10. Ευάγγελος Αποστολάκης
  11. Γρήγορης Θεοδωράκης
  12. Χάρης Μαμουλάκης
  13. Έφη Αχτσιόγλου
  14. Αθηνά Λινού
  15. Δημήτρης Λυριτσής
  16. Τζένη Λειβαδάρου
  17. Κινυούα Μάινα Νικόδημος
  18. Μακρίνα- Βιόλα Κώστη
  19. Γιώργος Χουλιαράκης
  20. Γιώργος Καραμέρος


Και ενώ για τους 20 προαναφερόμενους δόθηκε επισήμως το πράσινο φως για να εκπροσωπήσουν το κόμμα, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν συζητήσεις στο κόμμα που φθάνουν και στον Αλέξη Τσίπρα για ονόματα που πρέπει να μείνουν έξω –συμπεριλαμβανομένων φερόντων, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, της ταμπέλας του «προεδρικού».

Στο επίκεντρο για υποβιβασμό στη λίστα φέρεται να μπαίνουν στελέχη που δεν έτρεξαν όσο έπρεπε για το κόμμα, που με ακραίες συμπεριφορές και προσωπικές ατζέντες υπονόμευσαν τη συλλογική προσπάθεια, όσοι αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του κόμματος, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που ζητούν να «τιμωρηθούν» κάποιοι που συντηρούν -έστω και διά της σιωπής τους- τη συζήτηση διαδοχολογίας, δίνοντας τροφή στην εσωστρέφεια.

Η προεκλογική συμπεριφορά των Κατρούγκαλου και Φωτίου, η οποία ανέφερε πως ως «μεσαία τάξη» θεωρούνται άτομα με εισόδημα στα… 5.000 ευρώ, ήταν δηλώσεις που κόστισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι τρομαγμένοι ψηφοφόροι αρνήθηκαν να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Κι ενώ ο κ. Κατρούγκαλος αφαιρέθηκε άμεσα από τα ψηφοδέλτια, η κυρία Φωτίου έμεινε στο απυρόβλητο, μια κίνηση που προκαλεί δυσφορία εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δεύτερο επίπεδο, ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να διερευνήσει την αποτυχία της διεύρυνσης. Ονόματα όπως του Ευάγγελου Αντώναρου και αντίστοιχων περιπτώσεων, αλλά και ονόματα από τον χώρο του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, τα οποία προβλήθηκαν ως «ισχυρά χαρτιά», έφεραν τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα: αντί να συσπειρώσουν τον προοδευτικό κόσμο, τον απομάκρυναν, είτε προς τα Αριστερά, είτε τον έστειλαν στο ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση αυτή η απόπειρα αλλοίωσε το πολιτικό στίγμα και την ταυτότητα και δεν κατάφερε να πείσει.

Ζήτημα είναι και ο Παύλος Πολάκης, ένας αποδεδειγμένα πιστός στρατιώτης, που όμως έχει λειτουργήσει συχνά αυτόνομα και διασπαστικά προς την βάση, που σε πολλές περιπτώσεις αντέδρασε αρνητικά προς τον δικό του οξύ χαρακτήρα, αλλά κυρίως προς τους φανατισμένους οπαδούς του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.