Υπόθεση Μαντλίν: Εύρημα-κλειδί στον τόπο των ερευνών λύνει το μυστήριο 16 ετών

Υπόθεση Μαντλίν: Εύρημα-κλειδί στον τόπο των ερευνών λύνει το μυστήριο 16 ετών

Ραγδαίες εξελίξεις

Διαρκείς και σχεδόν καθημερινές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν, η οποία και εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας το 2007.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση έρευνας στην Πορτογαλία, κοντά σε ένα φράγμα, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το σημείο όπου εξαφανίστηκε το 2007 η μικρή Βρετανίδα.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς ανακοινώθηκε πως βρέθηκε ένα σημαντικό στοιχείο και οι γονείς της περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εξετάσεων. Το εύρημα εντοπίστηκε μέσα σε λίμνη και δεν αποκλείεται να συνδέεται άμεσα με το κοριτσάκι και να οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου μετά από 16 χρόνια.

Οι ερευνητές καθάρισαν μια μεγάλη δασική έκταση στο φράγμα Algarve και έσκαψαν οκτώ βαθιές τρύπες για να συλλέξουν δείγματα, τα οποία έχουν σταλεί για ιατροδικαστικές εξετάσεις και εξετάσεις DNA στη Γερμανία.


Οι επιστήμονες αναμένεται να έχουν τα πρώτα αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα, λένε πηγές, αλλά φοβούνται ότι θα χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθεί η πλήρης ανάλυση.

Η πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha ανέφερε ότι βρέθηκε ένα “σχετικό στοιχείο” που οδήγησε την αστυνομία να επικεντρώσει τις έρευνές της σε μια συγκεκριμένη περιοχή του απομονωμένου σημείου.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, αρκετά αντικείμενα απομακρύνθηκαν από την περιοχή, τα οποία μπορεί να έχουν ή να μην έχουν σημασία, ανέφερε το δημοσίευμα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ένας ιμάντας σουτιέν, κομμάτια ρούχων και πλαστικά αντικείμενα.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε ότι θα εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση αν οι ερευνητές δεν βρουν τίποτα σημαντικό. Αν όμως τα δείγματα αποδειχθούν σημαντικά, η δήλωση θα καθυστερήσει.


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.