Τρομακτικό νούμερο: Τόσες μονάδες έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ατάκα Κατρούγκαλου για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Τρομακτικό νούμερο: Τόσες μονάδες έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ατάκα Κατρούγκαλου για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Το βραβείο... πατάτας πάει στον Γιώργο Κατρούγκαλο

Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν μία διαφορά της τάξεως του 7% πριν τις πρώτες εκλογές αλλά εν τέλει η ΝΔ θριάμβευσε με +20% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται τελικά πως ο εκλογικός… εφιάλτης για τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Αιτία στάθηκαν δύο δηλώσεις στελεχών της Κουμουνδούρου που διετέλεσαν υπουργοί. Πρόκειται για την πολιτικό που είχε ισχυριστεί ότι οι Έλληνες ξέρουν να τα βγάζουν πέρα γιατί τρώνε γεμιστά και τον πρώην υπουργό Εργασίας που συνέδεσε το όνομά του με τη «σφαγή» των εισοδημάτων συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Η Θεανώ Φωτίου υπέπεσε σε μία γκάφα (αν θεωρηθεί γκάφα και όχι σκοπιμότητα) λίγες ημέρες πριν τις εκλογές συνδέοντας τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα με το εισόδημα των 5.000 ευρώ. Άξιο αναφοράς είναι πως περίπου 5.000 ευρώ είναι το όριο της φτώχειας σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Κατά την κυρία Φωτίου, το 50% του ελληνικού λαού είναι η μεσαία τάξη και 25% τα ανώτερα στρώματα, τα οποία θα φορολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά το βραβείο… πατάτας πάει στον Γιώργο Κατρούγκαλο που πριν τις εκλογές δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει την επιστροφή του μέτρου της επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες και της σύνδεσης με το εισόδημα. «Είναι λογικό να συνδέεται με το εισόδημα η ασφαλιστική εισφορά» σχολίασε. Ουσιαστικά ο πρώην υπουργός Εργασίας μίλησε για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ήδη πληγμένους ελεύθερους επαγγελματίες από τον ίδιο.

Το πολιτικό κόστος

Για το πόσο κόστισαν Κατρούγκαλος και Φωτίου δεν χωρά αμφιβολία. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκαν πως ουδέποτε αναφερόταν στο πρόγραμμα του κόμματος κάτι ανάλογο με τις δηλώσεις των δύο πολιτικών. Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η Θεανώ Φωτίου κόστισαν στον ΣΥΡΙΖΑ επτά έως οκτώ ποσοστιαίες μονάδες τις τρεις τελευταίες ημέρες των εκλογών. Αυτό ειπώθηκε στο Εκτελεστικό Γραφείο υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Την 21η Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 20,07 και θεωρείται πως αν δεν γίνονταν οι συγκεκριμένες δηλώσεις το ποσοστό του θα ήταν 27,07% με 28,07%.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.