Τεράστιο «φάουλ» Ανδρουλάκη…

Τεράστιο «φάουλ» Ανδρουλάκη...

Η λάθος κίνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου και τα αποτελέσματά τους δεν είχαν “θύματα” μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον Νίκο Φίλη και το Δημήτρη Βίτσα, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα ένα πολύ ηχηρό όνομα, συνυφασμένο με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο λόγος φυσικά, γίνεται για το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη, ο οποίος μένει εκτός σύνθεσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, μια εξέλιξη που είναι ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες στον εκλογικό χάρτη.

Τον διέγραψαν επειδή δεν ψήφισε το μνημόνιο

Να θυμίσουμε εδώ πως ο Χάρης Καστανίδης εκλεγόταν αδιαλείπτως με το ΠΑΣΟΚ από το 1981 μέχρι και το 2009, είχε διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος το Φεβρουάριο του 2012, επειδή είχε αρνηθεί να ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο, ενώ αργότερα ήταν μέλος της “Κοινωνικής Συμφωνίας” της Λούκας Κατσέλη και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

Το 2019 επανεξελέγη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, αποδεικνύοντας τις βαθιές σχέσεις που έχει αναπτύξει και εδραιώσει στην τοπική κοινωνία.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την πικρία του για αυτήν την προσωπική προσβολή, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι είναι δικαίωμα του Ανδρουλάκη, ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να προβεί σε αυτήν την κίνηση, αλλά και ότι πρόκειται για μεγάλο, στρατηγικής φύσεως, σφάλμα, που ενδεχομένως θα ζημιώσει το ΠΑΣΟΚ.

Το φάουλ

Μάλιστα, αν ισχύουν τα λεγόμενα του κ. Καστανίδη πως ενημερώθηκε ότι δεν θα πάρει την έδρα από τα κανάλια και όχι από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τότε θα πρόκειται για ένα τεράστιο φάουλ του Νίκου Ανδρουλάκη…

Η πιθανότητα να επηρεαστούν τα, έτσι και αλλιώς, σχετικά χαμηλά, ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης είναι αρκετά μεγάλη, ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Μένει να δούμε αν όντως θα πάνε έτσι τα πράγματα ή θα δούμε άλλες, πιο δραματικές εξελίξεις στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.