Νέα μέτρα: Αλλαγή στον τρόπο που ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετ μετά τη διασπορά του ιού

Έχετε καταλάβει τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα ελληνικά σούπερ μάρκετ;

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους καθώς η καθημερινότητά τους είναι πλέον περιορισμένη. Τι θα αλλάξει στα σούπερ μάρκετ;

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους καθώς η καθημερινότητά τους είναι πλέον περιορισμένη. Τι θα αλλάξει στα σούπερ μάρκετ;

Η εισήγησή της η Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προτείνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να επανέλθουν με πιο αυστηρές προτάσεις.

«Η χώρα και η οικονομία δεν θα ξανακλείσουν», τόνισε το βράδυ της Δευτέρας κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας στο Newsbomb.gr, ωστόσο όπως υπογράμμισε οι παρεμβάσεις στα σούπερ μάρκετ είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.

Ωστόσο ο κυβερνητικός παράγοντας άφησε ανοιχτό «παράθυρο» στα σούπερ μάρκετ να περιοριστεί ο αριθμός των καταναλωτών που εισέρχονται στο εσωτερικό αναλόγως της χωρητικότητας του καταστήματος.

Παράλληλα, δεν αποκλείονται πολύ στοχευμένες παρεμβάσεις σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, οι οποίες, όμως δεν θα περιορίζουν στο ελάχιστο τις ελευθερίες των εμβολιασμένων, ενώ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, καθώς εκτιμάται πως η συμμόρφωση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για να αναχαιτιστεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.