Κατέρρευσε αμέσως μετά το δάγκωμα της οχιάς: Το επικίνδυνο λάθος της ερπετολόγου που την οδήγησαν στην ΜΕΘ

Κατέρρευσε αμέσως μετά το δάγκωμα της οχιάς: Το επικίνδυνο λάθος της ερπετολόγου που την οδήγησαν στην ΜΕΘ
Η κίνηση που οδήγησε την 39χρονη στη ΜΕΘ

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Α’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Παπανικολάου η 39χρονη ερπετολόγος, την οποία δάγκωσε οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.


Η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος έπαθε αναφυλακτικό σοκ από το δάγκωμα της οχιάς, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, χτύπησε το κεντρικό νευρικό της σύστημα.

Η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος κλήθηκε στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης για να απομακρύνει την οχιά που εντόπισε καθηγητής. Ο άνδρας που είδε πρώτα το φίδι τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική και τον ενημέρωσαν πως σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται η παρέμβαση ειδικού.

Η εθελόντρια ερπετολόγος προσφέρθηκε να μεταβεί στο σχολείο για να δεσμεύσει την οχιά. Η οχιά πρόλαβε και δάγκωσε την 39χρονη τη στιγμή που την έπιασε. Μόλις ο καθηγητής αντιλήφθηκε τι συνέβη, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Σε δυο λεπτά στο σημείο έφτασαν δυο μοτοσικλετιστές διασώστες και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Η υγεία της ερπετολόγου επιδεινώθηκε ραγδαία και έπαθε αναφυλακτικό σοκ. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο με γιατρό ο οποίος την έβαλε σε καταστολή και τη διασωλήνωσε.

Το λάθος της ερπετολόγου

Ο επιστάτης του σχολείου έβγαλε εκτός του ισογείου του σχολείου το φίδι χρησιμοποιώντας μια σκούπα.

Στη συνέχεια η ερπετολόγος η οποία φορούσε ένα γάντι, που φέρεται να έμοιαζε με τύπου κηπουρικής, έπιασε το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο αυτό τη δάγκωσε. Αυτό ήταν και το λάθος της αφού δεν χρησιμοποίησε ειδικό εξοπλισμό…

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έμπειρη ερπετολόγο, η οποία έκρινε ότι μπορούσε να μαζέψει το φίδι χωρίς τη χρήση κάποιου επιπλέον εργαλείου, πέραν του γαντιού και η οποία εκτίμησε ότι πιθανόν η οχιά να ήταν μεταφερόμενη, δηλαδή να είχε μπει στις ρόδες κάποιου οχήματος και να κατέληξε έτσι στο σχολικό συγκρότημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version