Οδηγία SOS γιατρών σε πολίτες: Τι δεν πρέπει να κάνουν μετά την αύξηση των κρουσμάτων εντός πολυκατοικιών

Πώς δε θα γίνει ολικό lockdown: Ένας μήνας περιθώριο στην Αθήνα για να μη γίνει Θεσσαλονίκη

«Βράζει» η πανδημία στην Ελλάδα με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

«Βράζει» η πανδημία στην Ελλάδα με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν 7.335 νέες μολύνσεις και φαίνεται πως πλέον οι χώροι όπου γίνεται μεγάλη διασπορά της νόσου είναι αρκετοί.

Μόνη σωτηρία είναι πλέον ο εμβολιασμός κατά της COVID-19. Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε πως υπάρχει και μια αύξηση 200% στα ραντεβού για την αναμνηστική δόση, καθώς κλείστηκαν 275.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης. Ανέφερε ακόμα ότι «ξεπεράσαμε τους 13.130.000 εμβολιασμούς, πάνω από 6.715.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση, που αντιστοιχεί στο 64% του γενικού πληθυσμού και 73,5% του ενήλικου πληθυσμού».

Όμως που γίνεται μεγάλη διασπορά; Εκτός από τους εργασιακούς χώρους για τους οποίους προειδοποίησε η Βάνα Παπαευαγγέλου, ο κορωνοϊός… φωλιάζει και σε πολυκατοικίες. Σύμφωνα με το Βήμα, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα ασανσέρ των πολυκατοικιών και καλούν τους πολίτες να φορούν μάσκες όταν βρίσκονται μέσα και να μην μιλούν!

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.