Γιατί όλο και περισσότεροι ασχολούνται με κρυπτονομίσματα;

Γιατί όλο και περισσότεροι ασχολούνται με κρυπτονομίσματα;

Τα κρυπτονομίσματα είναι ένα ψηφιακό είδος χρήματος. Κάθε κρυπτονόμισμα διαθέτει τη δική του ισοτιμία με τα φυσικά νομίσματα των κρατών.

Τα κρυπτονομίσματα είναι περιουσιακά στοιχεία που έχουν δημιουργηθεί ψηφιακά από μια ιδιωτική εταιρεία για να εκτελούνται συναλλαγές σε αγαθά και για αγορά υπηρεσιών. Σε αντίθεση με το κανονικό χρήμα, ένα κρυπτονόμισμα δεν έχει δημιουργηθεί από μια κεντρική τράπεζα και η αξία του μεταφέρεται και καταγράφεται σε ανοικτού τύπου δημόσια «βιβλία» που ονομάζονται blockchain. Προς το παρόν δεν υπάρχει αυξημένη εποπτεία για τα νομίσματα αυτά από κάποιον επίσημο κρατικό ή άλλο φορέα, κάτι που θέλουν να κάνουν κάποιες ρυθμιστικές Αρχές.

Το πρώτο βήμα είναι να επισκεφθεί μία από τις πλατφόρμες που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες. Αυτό γίνεται είτε μέσω χρηματοπιστωτικών εταιρειών που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες και υπηρεσίες αγοράς και πώλησης μετοχών, ομολόγων κ.λπ. είτε γίνεται απευθείας από χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων τα οποία παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες.

Οι κάτοχοι των κρυπτονομισμάτων είναι υπεύθυνοι και για την ασφάλειά τους. Τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν να φυλάσσονται σε υπολογιστή ή σε διαδικτυακά «πορτοφόλια» (wallets) που προσφέρουν πιο άμεσες συναλλαγές. Ομως το γεγονός ότι τα πορτοφόλια αυτά είναι διαδικτυακά τα κάνει πιο ευάλωτα σε επιθέσεις από χάκερ. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμάται κανείς τον προσωπικό του μοναδικό αριθμό/κωδικό που ξεκλειδώνει το πορτοφόλι του για να μπορεί να το ξεκλειδώσει και να έχει πρόσβαση σε αυτό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.