Και τώρα πιάστε την: Κάτι παραπάνω από σίγουρη η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Και τώρα πιάστε την: Κάτι παραπάνω από σίγουρη η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Τι είπατε; Η Ζωή στη Βουλή;

Από τους νικητές της πρώτης Κυριακής των εκλογών είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά της. Η «Πλεύση» το 2019 πήρε 1,47% και 82.786 ψήφους ενώ το 2023 βρέθηκε μία «ανάσα» από τη Βουλή με 2,89% και 170.060 ψήφους.

Όταν σχεδόν ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα του 2015, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην πρόεδρος της Βουλής και με χαραγμένο στη συνείδηση του κόσμου τον ομηρικό της καυγά με τη Σία Κοσιώνη πριν το δημοψήφισμα, κανείς δεν πίστευε ότι μετά από κάποια χρόνια, η Πλεύση Ελευθερίας και η ιδρύτριά της, κόρη του γνωστού δικηγόρου και πρώην πρόεδρου του Συνασπισμού, Νίκου Κωνσταντόπουλου, ότι ήταν ξανά προ των πυλών του Κοινοβουλίου, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου και ένα ποσοστό κυριολεκτικά έκπληξη, 2,89%, περνώντας κυριολεκτικά στο φώτοφίνις το Μέρα25, των πρώην συντρόφων της στο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γεγονός πως με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη και την υπεράσπιση μιας οικογένειας θύματος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε εκ νέου στο προσκήνιο, μετά από ένα μεγάλο διάστημα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η αλήθεια είναι, όμως, πως η πολυγλωσσία από το ΣΥΡΙΖΑ και το Μέρα25, και το μη ξεκάθαρο μήνυμα που αυτά τα κόμματα εξέπεμπαν κατά την προεκλογική τους εκστρατεία αναφορικά με την μετεκλογική τους στρατηγική, έδωσαν περαιτέρω ώθηση στις κάλπες για το κόμμα της Ζωής.

Μπορεί να μην είναι ένα ακόμα αριστερό παραδοσιακό κόμμα, μιας και είναι πραγματικά ένας προσωποκεντρικός σχηματισμός (αλλά από την άλλη, και ο ΣΥΡΙΖΑ με το Μέρα25 δεν είναι προσωποκεντρικά, αν το καλοσκεφτούμε;), μπορεί οι θέσεις της να μην μιλάνε καν για «κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής» και για «λαϊκή εξουσία», όπως του ΚΚΕ, η εικόνα όμως που είχε αφήσει στη συνείδηση του κόσμου με την αγωνιστικότητά της, το τσαγανό της και τον τσαμπουκά της, τόσο μέσα στη Βουλή από τη θέση της Προέδρου, όσο και έξω από αυτήν (βλέπε καυγά με Σία Κοσιώνη), έπαιξε το ρόλο της στο να πάρει ένα μεγάλο κομμάτι από τους απογοητευμένους, πρώην πλέον, ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πλεύση Ελευθερίας μοιάζει πιο κοντά από ποτέ στο να καταφέρει να μπει τελικά στη Βουλή μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Αν  το καταφέρει, οι επόμενες συνεδριάσεις της Βουλής θα έχουν εξαιρετικό, πολιτικό και μη, ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.