Επιτέλους, το κατάλαβε: Πάτησε το κουμπί ο Τσίπρας

Τώρα το κατάλαβαν όλοι: Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει ο Αλέξης Τσίπρας;

«Μετά από μέρες δύσκολες, θλίψης και αναστοχασμού, ήρθε η ώρα να κηρύξουμε λήξη στο πένθος»

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη ήττα του κόμματος στις εκλογές. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα για «λήξη του πένθους».

Η ευθύνη όπως είπε, «είναι ακόμη μεγαλύτερη» τώρα προκειμένου να καταφέρουν να τους πείσουν στη μάχη που έχουνε μπροστά. «Γιατί αυτή είναι η πιο κρίσιμη, αυτή είναι η τελική και καθοριστική εκλογική αναμέτρηση», τόνισε.

«Όπως κάναμε πάντα, έτσι και τώρα δε θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ. Και η ευθύνη είναι δική μας, πρωτίστως δική μου, δεν ισομοιράζεται. Δεν κρύβομαι. Με ξέρετε. Ποτέ δεν κρύφτηκα, στη πολιτική μου διαδρομή. Στα δύσκολα ποτέ δεν το έβαλα στα πόδια. Ανέλαβα την ευθύνη. Και έδωσα τη μάχη. Έτσι θα κάνουμε και θα κάνω και τώρα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Μετά από μέρες δύσκολες, θλίψης και αναστοχασμού, ήρθε η ώρα στην Κεντρική Επιτροπή να κηρύξουμε λήξη στο πένθος και να σημάνουμε συναγερμό μάχης. Αυτή είναι η ευθύνη μας σήμερα: Να ανασυγκροτηθούμε, να ανασυνταχθούμε άμεσα. Τώρα. Χωρίς καμιά καθυστέρηση. Και να δώσουμε τη νέα εκλογική μάχη.

Υποχρέωση και ευθύνη να αποτιμήσουμε γρήγορα τα λάθη μας και να χαράξουμε μια καθαρή γραμμή. Για να δώσουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα τη μάχη που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε ήδη στις πρώτες ημέρες της νέας προεκλογικής περιόδου, των εκλογών που ήδη ορίστηκαν για τις 25 Ιουνίου με ενισχυμένη αναλογική».

Το κατάλαβε ο Τσίπρας

«Οι άστοχες δημόσιες τοποθετήσεις, ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές, οι παλινωδίες, το έλλειμμα υπευθυνότητας, ακόμα και αντίληψης πόσο καχύποπτο ήταν το εκλογικό σώμα απέναντί μας, πόσο ρευστό και ευμετάβλητο, μας κόστισαν πανάκριβα. Κι αυτό βάζει μπροστά σε όλους μας ένα πολύ κρίσιμο και επείγον ζήτημα. Οφείλουμε αυτή την εικόνα να την αλλάξουμε. Οφείλουμε να αλλάξουμε. Δραστικά. Ριζικά. Άμεσα. Με ηρεμία, συλλογικότητα, πολιτικό πολιτισμό. Αλλά να αλλάξουμε».

Με αυτές τις φράσεις ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχεται τον κομβικό ρόλο που έπαιξαν οι τοποθετήσεις στελεχών όπως του Γιώργου Κατρούγκαλου και της Θεανώς Φωτίου λίγες ημέρες πριν τις εκλογές…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.