Άφησε εμβρόντητο τον Παπανδρέου: Κι όμως, αυτός είναι το μεγάλο φαβορί για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ!

Άφησε εμβρόντητο τον Παπανδρέου: Κι όμως, αυτός είναι το μεγάλο φαβορί για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ!

Από αουτσάιντερ μεγάλο φαβορί; Κι όμως...

Είναι το απόλυτο αμιγώς πολιτικό θέμα των τελευταίων 2 μηνών: οι εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής βρίσκονται, και δικαίως, στο προσκήνιο, καθώς από την ανάδειξη του νέου αρχηγού θα κριθούν πολλά, ιδίως στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Τα πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαδικασία ανάδειξης του «νικητή» είχαν μπει σε μια σειρά, όμως ο αδόκητος χαμός της Φώφης Γεννηματά πάγωσε, όπως είναι απολύτως λογικό μια και μιλάμε για την πρώην Πρόεδρο, τους πάντες.

Πλέον, σιγά-σιγά, οι 6 υποψήφιοι μπαίνουν εκ νέου σε προεκλογικό mood, αφού η 5η Δεκεβρίου πλησιάζει με ταχείς ρυθμούς και χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει.

Όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Γιώργος Παπανδρέου, θεωρήθηκε σχεδόν βέβαιο πως ο πρώην πρωθυπουργός είναι το μεγάλο φαβορί και αυτός που θα πάρει εκ νέου το χρίσμα του κόμματος.

Ωστόσο, η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ έφερε μεγάλες εκπλήξεις:η δημοσκόπηση της GPO που δημοσίευσαν σήμερα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» προηγείται  ο Ανδρέας Λοβέρδος που  καταγράφει ποσοστό 28,8% (27,2% στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ), ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 25,2% (25,8%) κι έπονται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24,7% (25,4%), ο Παύλος Χρηστίδης με 6,2% (6,2%), ο Παύλος Γερουλάνος με 4,3% (4,3%) και ο Χάρης Καστανίδης με 4,1% (3,7%).

Βλέπουμε λοιπόν πως ο Ανδρέας Λοβέρδος (τον οποίον… καλοβλέπει η Νέα Δημοκρατία για συνεργασία μετεκλογικά) από κει που θεωρείτο το 3ο φαβορί είναι αίφνης μπροστά, αφήνοντας πίσω του Παπανδρέου και Ανδρουλάκη, που θεωρούνταν οι 2 που θα «μονομαχήσουν».

Όπως μαθαίνει το instanews.gr παρασκηνιακά, είναι σχεδόν βέβαιο πως στις κάλπες δεν πρόκειται να φτάσουν και οι 6 υποψήφιοι, καθώς τουλάχιστον 1 ή και 2 θ’ αποσυρθούν στην πορεία.

Πράγμα πάρα πολύ σημαντικό, καθώς αναμένεται ν’ αλλάξουν πάρα πολύ οι ισορροπίες εν όψει 2ης Κυριακής, μια και είναι απίθανο να κερδίσει κάποιος από την πρώτη εβδομάδα.

Λοβέρδος-Παπανδρέου-Ανδρουλάκης, επί του παρόντος. Με αυτή την σειρά.

Ποιος θα κερδίσει, όμως, στο τέλος;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.