
Η επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη που οδηγεί τις αποφάσεις του
Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add Instanews.gr on Google
Ενισχυμένος βγήκε από τις πρώτες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού η ΝΔ κράτησε το ποσοστό του 2019 και πήρε περίπου 150.000 νέες ψήφους.
Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε περίπου 600.000 δημιουργώντας προβληματισμό στο επιτελείο του.
Ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως επιθυμεί μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Και η απλή αναλογική καθιστά αδύνατη την επιθυμία του.
Περιμένατε κάτι διαφορετικό;
Παρά το γεγονός ότι πήρε τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, την επέστρεψε τηλεφωνικά. Οπότε όσοι… ονειρεύονταν κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή των εκλογών διαψεύστηκαν.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση το Σύνταγμα, τη διερευνητική εντολή αναλαμβάνει ο δεύτερος – σε κατάταξη – πολιτικός αρχηγός, δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος και την επέστρεψε.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Στο επόμενο 48ωρο το νέο «χτύπημα» του Σαμαρά
- Ανταποκρίθηκε θετικά: Ποιος Έλληνας πολιτικός προσκλήθηκε επίσημα από τους Ιρανούς στην κηδεία του Αγιατολάχ Σαγιέντ Αλί Χαμενεΐ
- Αντώνης Σαμαράς: Έτοιμοι οι 5 πρωτοκλασάτοι της ΝΔ