Μετά την εκκωφαντική ήττα: Μήπως κάνανε όλοι λάθος για Χρυσή Αυγή-ΣΥΡΙΖΑ;

SYRIZA

Αποκαλυπτικά δεδομένα για τους ψηφοφόρους!

Η Νέα Δημοκρατία… σάρωσε στις εκλογές λαμβάνοντας μεγάλο ποσοστό με συσπείρωση στο 81,7%.

Από τις έρευνες προκύπτει πως το κυβερνών κόμμα πήρε ψήφους από όλους τους άλλους…

Με βάση τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Marc Θωμάς Γεράκης η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας είναι στο 81,7% και πήρε ένα 10,8% των ψηφοφόρων από το ΣΥΡΙΖΑ, ένα 14,1% από το ΠΑΣΟΚ, ένα 2,6% από το ΚΚΕ, ένα 11,5% από την Ελληνική Λύση και ένα 9,6% από το Μέρα25 και ένα 15,6% των ψηφοφόρων από άλλο κόμμα.

Οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι, με βάση τα στοιχεία της MARC, στο 60,1% και οι απώλειες προς τη ΝΔ αγγίζουν το 10,8%, το 9,9% προς το ΠΑΣΟΚ, το 5% προς το ΚΚΕ, το 3,4% προς Ελληνική Λύση, το 3,3% προς Μέρα25 και το 7,5% προς άλλο κόμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Γεράκη, «ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδότησε όλα τα κόμματα που αύξησαν τη δύναμή τους».

Οι ψήφοι της ακροδεξιάς

Αναφορικά με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, καταγράφηκε μεγάλη διασπορά, με περισσότερο ευνοημένο κόμμα την Ελληνική Λύση που πήρε το 24,5% των ψήφων, η ΝΔ που πήρε το 18%, η Πλεύση Ελευθερίας το 8,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 5,8% και το ΠΑΣΟΚ το 4,5%.

Μήπως κάνανε λάθος για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Από τα δεδομένα προκύπτει πως το… και καλά «άνοιγμα» του Αλέξη Τσίπρα προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής μόνο θετικά αποτελέσματα δεν είχε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ξεκάθαρο πως οι περισσότεροι ψηφοφόροι της άκρας δεξιάς, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης και κόμματα όπως της Λατινοπούλου και του Μπογδάνου δεν κατέβηκαν στις εκλογές, επέλεξαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους την Ελληνική Λύση και τη ΝΔ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.