Μετά την συντριβή στις εκλογές: Αυτός είναι ο τεράστιος «φόβος» του Τσίπρα 

Aυτά είναι τα στελέχη που αφήνουν το ΠΑΣΟΚ και εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ

Προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της συντριβής

Να συνέλθουν άμεσα από το σοκ της συντριβής και να επικεντρωθούν στην επόμενη εκλογική μάχη, η οποία λαμβάνει χαρακτήρα πολιτικής επιβίωσης, θα επιχειρήσουν από σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν τα περίμενε κανένας στην Κουμουνδούρου και ακόμα και οι πιο απαισιόδοξοι μιλούσαν για μια πιθανή ήττα, που όμως θα ήταν εφικτό να τη διαχειριστούν.

Και μπορεί οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να αμφισβήτησαν το Exit Poll που έδειχνε νίκη της ΝΔ με 10 μονάδες, αλλά η πραγματικότητα τους διέψευσε.

Το πρόβλημα, όμως, για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι υπάρχει κίνδυνος τα πράγματα να γίνουν ακόμα χειρότερα και η εκλογική «κατρακύλα» να μην ολοκληρώθηκε χθες.

Μπροστά τους έχουν την επόμενη εκλογική μάχη, που λαμβάνει χαρακτηριστικά πολιτικής επιβίωσης, καθώς στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως άνοιξε η όρεξη μετά την άνοδο που σημείωσε.

Πλέον, τα βλέμματα όλων στρέφονται στις επόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν εντός 40 ημερών – το αργότερο. Χρονικό περιθώριο για ριζικές αλλαγές δεν υπάρχουν.

Ο μεγάλος φόβος του Τσίπρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταβαραθρώθηκε αλλά αναμένονται οι δεύτερες εκλογές και πλέον προφανώς δεν μπορεί να αλλάξει ηγεσία μέσα σε λίγες ημέρες.

Οπότε στο τιμόνι θα παραμείνει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έχει έναν μεγάλο φόβο: μπορεί να μην είναι ούτε Αξιωματική Αντιπολίτευση πλέον, μιας και το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει και με απογοητευμένο το σύνολο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να έχουμε ανατροπή και να πάει 2ο το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.