
Ο ΣΥΡΙΖΑ είδε τα ποσοστά του να συρρικνώνονται δραματικά!
Η χθεσινή ημέρα ίσως ήταν η χειρότερη για τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 15 χρόνια. Η εκλογική ήττα με πάνω από 20 μονάδες άναψε «φωτιές» στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που είδε το ποσοστό του να συρρικνώνεται δραματικά.
Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται εν μέρει και σε τερατώδη λάθη την προεκλογική περίοδο. Ένα από αυτά ήταν το γεγονός ότι δεν ήταν ξεκάθαροι αν ήθελαν κυβέρνηση ηττημένων, κυβέρνηση ανοχής ή κυβέρνηση ειδικού σκοπού!
«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για το ΣΥΡΙΖΑ» είπε στην πρώτη του δήλωση μετά το αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας και επεσήμανε πως θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
Η μείωση πάνω από 10 μονάδες (από 31,53 το 2019 στο 20,07 το 2023) ανοίγει νέα σελίδα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα ηγεσίας. Εν αναμονή της συνεδρίασης των συλλογικών οργάνων η ονοματολογία για τη διαδοχή βρίσκεται… κάπου στον ορίζοντα.
Σε περίπτωση που τεθεί θέμα ηγεσίας για τον Αλέξη Τσίπρα, το επικρατέστερο όνομα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μίας γυναίκας. Πρόκειται για την Έφη Αχτσιόγλου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλα τα εκλογικά κοινά.
Αναμένουμε εξελίξεις!
Τελευταίες Ειδήσεις
- Έγινε το «κόκκινο πανί» της Νέας Δημοκρατίας: «Βράζει» ο Μητσοτάκης με την επιστολή του
- «Σε καμιά άλλη χώρα δεν θα το βλέπαμε αυτό»: Η απόφαση Μητσοτάκη που σύμφωνα με τον Κοσμά Μαρινάκη είναι δείγμα οικονομικής κατάντιας
- Ο Τσίπρας δίνει τη χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ: Ποια πρωτοκλασάτα του στελέχη, παίρνει στην ΕΛ.Α.Σ.