Μετά τη βαριά ήττα: Το όνομα – έκπληξη για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ αν τεθεί θέμα Τσίπρα

Τσίπρας Vs 53: Μαζί δεν κάνουνε, χώρια μπορούνε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είδε τα ποσοστά του να συρρικνώνονται δραματικά!

Η χθεσινή ημέρα ίσως ήταν η χειρότερη για τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 15 χρόνια. Η εκλογική ήττα με πάνω από 20 μονάδες άναψε «φωτιές» στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που είδε το ποσοστό του να συρρικνώνεται δραματικά.

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται εν μέρει και σε τερατώδη λάθη την προεκλογική περίοδο. Ένα από αυτά ήταν το γεγονός ότι δεν ήταν ξεκάθαροι αν ήθελαν κυβέρνηση ηττημένων, κυβέρνηση ανοχής ή κυβέρνηση ειδικού σκοπού!

«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για το ΣΥΡΙΖΑ» είπε στην πρώτη του δήλωση μετά το αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας και επεσήμανε πως θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Η μείωση πάνω από 10 μονάδες (από 31,53 το 2019 στο 20,07 το 2023) ανοίγει νέα σελίδα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα ηγεσίας. Εν αναμονή της συνεδρίασης των συλλογικών οργάνων η ονοματολογία για τη διαδοχή βρίσκεται… κάπου στον ορίζοντα.

Σε περίπτωση που τεθεί θέμα ηγεσίας για τον Αλέξη Τσίπρα, το επικρατέστερο όνομα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μίας γυναίκας. Πρόκειται για την Έφη Αχτσιόγλου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλα τα εκλογικά κοινά.

Αναμένουμε εξελίξεις!

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.