Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αυτόν θέλουν νικητή ΝΔ και Σύριζα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αυτόν θέλουν νικητή ΝΔ και Σύριζα

Τι σκέφτονται κυβέρνηση & αντιπολίτευση για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν διακριτικά τα εσωκομματικά του Κινήματος Αλλαγής και «σχεδιάζουν» την επόμενη ημέρα.

Στη Ν.Δ. αυξάνονται οι φωνές που λένε τα εξής: Ο Ανδρέας Λοβέρδος βολεύει σε περίπτωση απλής αναλογικής και αναζήτησης κυβερνητικού εταίρου στον χώρο του Κέντρου.

Όμως στην προσπάθεια απόκτησης αυτοδυναμίας «κόβει» ψήφους η παρουσία του, καθώς λογικό είναι να επαναπατρίσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν Ν.Δ. και Κυριάκο Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές.

Η άλλη σχολή σκέψης λέει πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα «κόψει» ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα επιδιωχθεί και επαναπατρισμός πολιτικών ή νυν βουλευτών και στελεχών «παπανδρεϊκών» αναφορών, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Αντ. Κοτσακάς, η Θεοδώρα Τζάκρη κ.ά.

Το γεγονός ότι οι παραπάνω ασφυκτιούν σε ένα κόμμα όπου το 3% του παλιού ΣΥΡΙΖΑ -βλέπε οι παλιοί Φίλης, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος- ιδεολογικά κυριαρχεί έναντι της μεγάλης πλειοψηφίας έχει δημιουργήσει γκρίνιες περί μη ανάπτυξης του κόμματος προς τα μεγάλα κοινά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.