Κι όμως, η ΝΔ δεν κέρδισε (μόνο) τις εκλογές…

Κι όμως, η ΝΔ δεν κέρδισε (μόνο) τις εκλογές...

Καταλάβατε τι έγινε σήμερα;

Σοκ. Και, από πάνω, δέος. Εν συνεχεία, όταν κοιτάζει κανείς τα νούμερα, πάλι από την αρχή: σοκ και δέος.

Αυτός είναι ο καλύτερος- και ο μοναδικός, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς- τρόπος για να περιγράψει κανείς ο αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, καθώς η Νέα Δημοκρατία όχι απλά θριάμβευσε, αλλά εξαΰλωσε τον ανταγωνισμό.

Όπως ήδη γνωρίζετε, η ΝΔ συγκέντρωσε το εκκωφαντικό (με βάση όλες τις μετρήσεις που είχαν προηγηθεί) 40%+, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καταβαραθρώθηκε φτάνοντας στο παντελώς απροσδόκητο- απ’ όλες τις πλευρές- 20%.

Το ακόμα θετικότερο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πως στη Βουλή μπαίνουν μόλις 5 κόμματα, κάτι που σημαίνει πως στις δεύτερες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής η ΝΔ πάει για μια αυτοδυναμία, κάτι που μέχρι πριν μερικές μέρες φάνταζε όνειρο θερινής νυκτός.

Ωστόσο, αν διαβάσουμε πίσω από τις… γραμμές, το ακόμα μεγαλύτερο κέρδος για το κυβερνών κόμμα είναι πως δεν κέρδισε μόνο τις σημερινές εκλογές και τις δεύτερες, αλλά και αυτές που θα γίνουν σε μια τετραετία από τώρα.

Γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί, κατ΄ουσίαν, ΣΥΡΙΖΑ… τέλος (σε ό,τι έχει να κάνει με τις βλέψεις του για επιστροφή στην εξουσία), το ΠΑΣΟΚ του 12% είναι ανέφικτο να κλείσει την τρομακτική του ψαλίδα από την ΝΔ και οι εναπομείναντες δύο συνδυασμοί (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση) προφανέστατα και δεν είναι κόμματα εξουσίας.

Επομένως, φαντάζει εξωπραγματικά δύσκολο μέσα σε μια μόλις τετραετία να «γυρίσει» αυτό το +20%. Η Νέα Δημοκρατία θα κυβερνάει (τουλάχιστον) για τα επόμενα 8 χρόνια…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.