Απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά σε νέες ώρες: Το μέτρο που φέρνει η επιτροπή μετά την έκρηξη των κρουσμάτων

Η πανδημία «βράζει» με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η πανδημία «βράζει» με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Την Πέμπτη (4/11) ανακοινώθηκαν 6.808 νέες μολύνσεις ενώ σε ισχύ αναμένεται να τεθούν το Σάββατο (6/11) τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς.

Η φρενήρης άνοδος του ιικού φορτίου, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις των ειδικών για έκρηξη των κρουσμάτων ως και 10.000 ημερησίως, σύντομα, φέρνουν στο τραπέζι συζητήσεις για αναπροσαρμογή του μείγματος των περιοριστικών μέτρων. Η ανησυχία δεν επικεντρώνεται πλέον μόνο στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, αλλά και στην Αττική, τον πολυπληθέστερο νομό της χώρας όπου μόνο χθες μετρούσε 1.475 νέα κρούσματα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί συζητούν έντονα την επιβολή και νέων περιοριστικών μέτρων, εκτός από το «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους, τα οποία θα αφορούν όλο τον πληθυσμό, κατά συνέπεια και τους εμβολιασμένους σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. Συγκεκριμένα έχει ανοίξει συζήτηση για επαναφορά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τη 1 τα μεσάνυχτα, στις επιβαρυμένες περιοχές. Το σκεπτικό είναι ότι η διασπορά του ιού είναι ανησυχητικά μεγάλη στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, δηλαδή σε μπαρ – εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει και plan B για να αποσυμφορηθεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με συνέργειες και με τον ιδιωτικό τομέα, οι «μαύρες» προβλέψεις των ειδικών, αναγκάζουν κυβέρνηση και επιστήμονες να επαναξιολογούν συνεχώς τη στρατηγική.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.