«Ετοιμαστείτε για ανατροπές»: Η μεγάλη έκπληξη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ που εντυπωσίασε μέχρι και τους δημοσκόπους

Βόμβα ανατροπής στο ΚΙΝΑΛ: Αυτός είναι είναι ο νέος υποψήφιος για την αρχηγία του

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για τις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα στους δημοσκόπους για τον νικητή. Και υπάρχουν λόγοι γι αυτό... 

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για τις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα στους δημοσκόπους για τον νικητή. Και υπάρχουν λόγοι γι αυτό…

Τους λόγους εξήγησε ο διευθυντής της Pulse, Γιώργος Αράπογλου, παρουσιάζοντας την έρευνα της εταιρείας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Στην έρευνα το ΚΙΝΑΛ έδειξε να φτάνει στο 8% στην πρόθεση ψήφου και στην πρόθεση με αναγωγή στο 8,5%. Η συγκυρία στην οποία έγινε η έρευνα της Pulse (22-25/10) ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη, καθώς συμπεριέλαβε τις εξελίξεις με την εισαγωγή της Φώφης Γεννηματά στο νοσοκομείο, την απόσυρσή της από την κούρσα και την προσθήκη των υποψηφιοτήτων Γερουλάνου, Χρηστίδη και Γιώργου Παπανδρέου.

Κατά τον κ. Αράπογλου, η αξιοσημείωτη ανάκαμψη στο ΚΙΝΑΛ οφείλεται κυρίως στη συμπάθεια που προκάλεσε η ασθένεια της Φώφης Γεννηματά και στις εξελίξεις που ακολούθησαν, υπογραμμίζοντας ότι θα έχει ενδιαφέρον εάν αυτή η ανάκαμψη συνεχιστεί μετά και την εκλογή του νέου αρχηγού.

Ως προς τις εκλογές για τη νέα ηγεσία, τα νούμερα δεν δημοσιοποιήθηκαν. «Ο,τι μετρήσαμε μέχρι την ημέρα της απώλειας Γεννηματά ίσως θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με επιφύλαξη» είπε ο κ. Αράπογλου, εκτιμώντας πως «από αυτή την εβδομάδα και μετά ό,τι μετράται μπορεί να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη βεβαιότητα». Οπως εξήγησε, για να είναι πιο σίγουρος θα ήθελε ακόμη μεγαλύτερο δείγμα από τα 1.907 άτομα.

«Το ΚΙΝΑΛ πήρε 8% επί των εγκύρων, άρα επί του γενικού, με αποχή, λευκά και άκυρα, είναι ακόμη λιγότερο το ποσοστό. Με 100 άτομα βγάζεις πρόθεση ψήφου; Δεν νομίζω ότι θα ήταν συνετό», ανέφερε. «Μπορεί να υπάρχει μια αίσθηση, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Δεν θα είναι περίπατος για κανέναν αυτή η μάχη, ίσως θα πρέπει να προετοιμαστούμε και για εκπλήξεις» τόνισε ο διευθυντής της Pulse, για να προσθέσει ότι το δύσκολο είναι να αποτυπώσεις το εκλογικό σώμα που θα προσέλθει να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.