ρίφος για δυνατούς λύτες» αποδεικνύονται οι εκλογές στην Τουρκία και ο αντίκτυπος που θα έχουν στην Ελλάδα. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα αναμετρηθούν στις 28 Μαΐου για την προεδρία της χώρας. Ο Ερντογάν βγήκε από τις εκλογές αλώβητος με την κυριαρχία του στην Τουρκία «ραγισμένη» αλλά όχι «σπασμένη».
Γκρίνια επικρατεί στην τουρκική αντιπολίτευση που παρά το προβάδισμα που της έδιναν οι δημοσκοπήσεις, βρέθηκε στις εκλογές πίσω από τον Ερντογάν.
«Υπάρχει φοβερή απογοήτευση στο κοινό που τους ψήφισε», είπε στην ΕΡΤ η ανταποκρίτρια Αριάννα Φερεντίνου.
Πλέον, την ενίσχυση της «συμμαχίας των 6» αναλαμβάνει ο δημοφιλής δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και η Τζανάν Καφταντζίογλου, υψηλόβαθμο στέλεχος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, σε μία προσπάθεια να καλυφθεί το ποσοστό διαφοράς.
Το μεγάλο λάθος του Κιλιτσντάρογλου
«Οι ψηφοφόροι έχουν χάσει κάθε ελπίδα ότι μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό στον β΄ γύρο των Τουρκικών εκλογών και να ανακάμψει η αντιπολίτευση. Παρά το γεγονός ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επιχειρεί να τονώσει το ηθικό τους», σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.
Γιατί ενώ η αντιπολίτευση εμφανιζόταν ενισχυμένη αυτό δεν αποτυπώθηκε στις κάλπες με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να επιλέγει τον Ερντογάν;
«Υπάρχουν πολλές γκρίνιες στον αντικυβερνητικό Τύπο και άρθρα τα οποία στοχεύουν σε λάθη που έχει κάνει Κιλιτσντάρογλου» με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ότι 10 χρόνια δεν έχει αλλάξει τα στελέχη με τα οποία συνεργάζεται.
«Δεν έχει δώσει ευκαιρία στο νέο και πιο προοδευτικό κόσμο του κόμματός του να ακουστεί η φωνή τους, να αποκτήσουν καθήκοντα και να δείξουν μια άλλη διάσταση του παλιού Κεμαλικού στυλ του κόμματος, το οποίο κυριαρχεί» επισήμανε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.