2 στους 10: Μέγα θέμα με τις δημοσκοπήσεις 4 μέρες πριν τις εκλογές…

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που βγάζουν άκυρα τα ψηφοδέλτια

Η φετινή εκλογική αναμέτρηση θα είναι διαφορετική...

Τέσσερις ημέρες έμειναν για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και τα κομματικά επιτελεία επιχειρούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους και να πείσουν τους αναποφάσιστους.

Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα «εργαλείο» το οποίο βοηθάει τα κόμματα να ακολουθήσουν στοχευμένη στρατηγική για να ανέλθουν στην εξουσία.

Όμως οι φετινές εκλογές φαίνεται να είναι διαφορετικές αφού υπάρχει θέμα με τις δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα, δημοσκόπος υποστήριξε στο ieidiseis.gr πως μόνο 2 στα 10 τηλέφωνα απαντούν στις δημοσκοπήσεις για το τι θα πράξουν. Και πως πάνω κάτω το ίδιο συμβαίνει και στις άλλες εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Επίσης ο  ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις υποεκπροσωπείται. Πολλά δείγματα περιλαμβάνουν ακόμα και 15% ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναντι του πάνω από 31% που έλαβε στις τελευταίες εκλογές.

Ταυτόχρονα ο τρόπος που κατανέμονται οι αναποφάσιστοι από τις εταιρείες προκειμένου να παρουσιαστεί η εκτίμηση ψήφου είναι, κατά κοινή ομολογία, μεθοδολογικά προβληματικός, ίσως και λανθασμένος.

Επίσης οι ψηφοφόροι του κόμματος Κασιδιάρη δεν μπορεί να μετρηθούν ως προς τη συμπεριφορά τους, μετά την απαγόρευση καθόδου του σχηματισμού αυτού στις εκλογές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.