Κάτω από μια μονάδα διαφορά: Πρόβλεψη – βόμβα για την τελική διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Κάτω από μια μονάδα διαφορά: Πρόβλεψη - βόμβα για την τελική διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δείχνει «ντέρμπι» την 21η Μαΐου 

Οι εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου πλησιάζουν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εταιρειών που δημοσιεύονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Δημοσίευμα του Euractiv υποστηρίζει πως πολυεθνικές εταιρείες που βρίσκονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών διενεργούν τις δικές τους δημοσκοπήσεις με την παραδοσιακή και πιο δαπανηρή μεθοδολογία των ψηφοδελτίων, δηλαδή με αυτοπρόσωπη συμπλήρωση ερωτηματολογίου.

Ουσιαστικά χρησιμοποιούν ειδικούς αλγόριθμους για την ανάλυση των δημοσιευμένων αποτελεσμάτων άλλων εταιρειών δημοσκοπήσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις αποκλίσεις που εμφάνισαν σε προηγούμενες εκλογικές περιόδους και αποδίδοντάς τους τον αντίστοιχο συντελεστή ακρίβειας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Δημοσκόπηση με ελάχιστη διαφορά

Το Euractiv υποστηρίζει ότι είδε μια από αυτές τις δημοσκοπήσεις, η οποία παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή (12 Μαΐου) σε στελέχη Γ’ επιπέδου της εταιρείας που την ανέθεσε, αλλά και σε σημαντικούς Ευρωπαίους παράγοντες.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση φαίνεται ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα η μέτρηση δίνει:

  • Νέα Δημοκρατία 33 με 34%
  • ΣΥΡΙΖΑ 32,5 με 33,5%
  • ΠΑΣΟΚ 8,7% με 9,3%
  • ΚΚΕ 5,7% με 6,3%
  • Ελληνική Λύση 4,5% με 5,1%
  • ΜέΡΑ 25 3,5% με 4,1%
  • Τα λοιπά κόμματα κινούνται μεταξύ 9%-11%.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η ΝΔ εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει 1.890.000 ψήφους, ακολουθούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ με 1.860.000 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ με 510.000 ψήφους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.