265 μέτρα, σκίζει τη θάλασσα: Το μεταγωγικό-κτήνος που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα τρομάζει τον Ερντογάν (Pic)

Στην Ελλάδα ψάχνει ο «Σουλτάνος» πρώην διεθνή Τούρκο ποδοσφαιριστή ύποπτο για «τρομοκρατία»

Φανερά εκνευρισμένος είναι πλέον ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δεν διστάζει να εκφράσει δημοσίως τα... παράπονά του για την στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδας. 

Φανερά εκνευρισμένος είναι πλέον ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δεν διστάζει να εκφράσει δημοσίως τα… παράπονά του για την στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδας.

Τα παράπονά του για την αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη και τη δημιουργία μόνιμης βάσης στο στρατόπεδο Γιαννούλη, εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο Ερντογάν παραπονέθηκε στον πλανητάρχη ότι ανησυχεί για τις νέες αμερικανικές βάσεις, γιατί νομίζει, όπως γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στον μουσουλμανικό πληθυσμό της περιοχής. Καμία σχέση όμως. Τα ίδια παράπονα έκανε και στον Μακρόν για τα Rafale και τις φρεγάτες [email protected] που εξοπλίζονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, στην πραγματικότητα ο Ερντογάν εκνευρίζεται γιατί βλέπει ότι επαναλειτουργεί ο περιβόητος «διάδρομος 9» που συνδέει την Αλεξανδρούπολη με τον Ελσίνκι, μήκους 2.800 χιλιομέτρων και που θα περνά μόνον από νατοϊκό έδαφος, εκτός βεβαίως της Τουρκίας. Αυτό που γνωρίζει ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ότι η Αλεξανδρούπολη η οποία μετατρέπεται (με την νέα ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία) σε «Σούδα Νο2» θα αποτελεί στο άμεσο μέλλον ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί της χώρας μας σε ότι θα έχει στο μέλλον συμφωνηθεί στην περιοχή.

Η «μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη», όπως την ονόμασε ο Τζέφρι Πάιατ αρχίζει ουσιαστικά από τις 15 Νοεμβρίου, όταν το θηριώδες μεταγωγικό Endurance (μήκους 265 μέτρων), θα εισέλθει στο λιμάνι της πόλης για να ξεφορτώσει δεκάδες ελικόπτερα, άρματα μάχης ,και άλλο στρατιωτικό υλικό. Είχε προηγηθεί το επίσης θηριώδες καταμαράν USNS Yuma, το οποίο ξεφόρτωσε στρατιωτικούς λιμενεργάτες (προπομπός των αμερικανικών δυνάμεων) και άλλο υλικό, πλην όμως δεν έφυγε από τις θάλασσές μας. Εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και επιστρέφει και πάλι στην Αλεξανδρούπολη. Στο μεταξύ οι Αμερικανοί έπιασαν δουλειά στο λιμάνι, ξεκόλλησαν από τον βυθό με δικά τους έξοδα την φορτηγίδα «’Όλγα» προφέροντας έτσι άμεση πρόσβαση σε περισσότερα καράβια; στους κεντρικούς προβλήτες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.