Τον συνέτριψε: Η Ελλάδα «έθαψε» τον Σουλτάνο…

Προκαλεί ο Ερντογάν - Αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»

Τα αποτελέσματα το δείχνουν ξεκάθαρα...

Λεπτές είναι οι ισορροπίες στις εκλογές στην Τουρκία. Η διαφορά ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη και πλέον η χώρα οδηγείται εκ νέου στις κάλπες.

Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως δεν έχασε τα προπύργιά του και πήρε τεράστιο προβάδισμα ακόμα και στο επίκεντρο του φονικού σεισμού, το Καχραμάνμαρας.

Τα παράλια της χώρας δυτικά και νότια ψήφισαν Κιλιτσντάρογλου ενώ μοιρασμένες είναι οι ψήφοι των Τούρκων του εξωτερικού. Όσοι ζουν στη Γερμανία και τη Γαλλία έδωσαν μεγάλο προβάδισμα στον Ερντογάν αλλά στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Τα αποτελέσματα

Συνολικά 1.047 άτομα ψήφισαν στις εκλογές της Τουρκίας, από την Ελλάδα, με τη διαφορά να είναι συντριπτική υπέρ του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και με καταμετρημένο το 88,89% των ψήφων, τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης ψήφισε το 74,13% που μεταφράζεται σε 768 ψήφους.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκεντρώνει το 18,05% με 187 ψήφους, ενώ ακολουθούν ο Μουχαρέμ Ιντσέ με 46 ψήφους (4,44%) και ο Σινάν Ογκάν με 35 ψήφους (3,38%).

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις βουλευτικές εκλογές το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα συγκέντρωσε 48,93%, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Parti) του Ερντογάν 13,28% και ακολούθησαν το TIP με 11,43% και το Yesil Sol Parti με 10,27%.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.