Σύσκεψη λοιμωξιολόγων: Το πρώτο lockdown που έρχεται την Τετάρτη μετά το ρεκόρ κρουσμάτων

Mετακινήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας και SMS: Αυτά θα ανακοινωθούν αύριο

Προ των πυλών βρίσκονται νέα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές μετά το νέο απόλυτο αρνητικό ρεκόρ στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει 4.696 κρούσματα κορωνοϊού.

Προ των πυλών βρίσκονται νέα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές μετά το νέο απόλυτο αρνητικό ρεκόρ στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει 4.696 κρούσματα κορωνοϊού.

Ο Οκτώβριος έφυγε και άφησε βαρύ το επιδημιολογικό του αποτύπωμα δείχνοντας σε έναν βαρύ χειμώνα. Το πείραμα του Οκτωβρίου φέρνει νέα μέτρα με σκέψεις lockdown στην εστίαση και SMS στους ανεμβολίαστους.

86.403 νέα κρούσματα, 1.120 νεκρούς, 421 διασωληνωμένους και πάνω από 2.700 νοσηλευόμενους. Αυτά είναι τα στοιχεία για τον Οκτώβριο που σοκάρουν. Υπό αυτά τα δεδομένα, η συζήτηση για την επαναφορά μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές έχει ανοίξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τα ενδεχόμενα μέτρα θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Επιτροπής μεθαύριο, Τετάρτη, με το πρώτο που συζητείται να αφορά τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των εστιατορίων μέχρι τη μία τα μεσάνυχτα. Μάλιστα, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθήνας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξη στον Σκάι προχθές ανέφερε ότι αν το σύστημα υγείας φτάσει σε ακραία στάδια πίεσης ενδεχομένως να χρειαστεί να κλείσουν νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε κόκκινες περιοχές.

Σε ό,τι αφορά τους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης δεν αποκλείεται επίσης η επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση, δηλαδή να επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι και καθήμενοι και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Το αυξημένο testing, με επέκταση των rapid test από δύο που είναι σήμερα σε τρία σε εβδομαδιαία βάση, για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως του αντικειμένου εργασίας τους, εξετάζεται επίσης από τους ειδικούς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.