Υπόθεση «συγκυβέρνηση»: Ο Μητσοτάκης πάτησε το κουμπί

Υπόθεση «συγκυβέρνηση»: Ο Μητσοτάκης πάτησε το κουμπί

Ξεκαθάρισε τα πράγματα ο πρόεδρος της ΝΔ

Βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές και οι πολιτικοί αρχηγοί τα… δίνουν όλα για όλα προκειμένου να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα συμβεί με τη δημιουργία κυβέρνησης μετά τις κάλπες της απλής αναλογικής αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να πάρουν την αυτοδυναμία.

Μοναδικός πιθανός εταίρος σε μία κυβέρνηση συνεργασίας μοιάζει το ΠΑΣΟΚ. Όμως φαίνεται πως με τη ΝΔ δεν υπάρχει πιθανότητα συγκυβέρνησης αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέκοψε κάθε πιθανότητα.

Μιλώντας από τη Ρόδο, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «αταίριαστο εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ», δείχνοντας ουσιαστικά πως δεν υπάρχει πιθανότητα συγκυβέρνησης.

«Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, δυστυχώς, έχει μετατραπεί σε αταίριαστο εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ παρασύροντας την παράταξή του σε ένα τυφλό μέτωπο κατά της Νέας Δημοκρατίας. Έχω πει μερικές φορές ότι όλοι είναι ενωμένοι σε κάτι: στο να μην είμαστε εμείς κυβέρνηση και να μην είναι ο Μητσοτάκης Πρωθυπουργός, αυτό όμως δεν συνιστά εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Και ειδικά για τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, να ξανασκεφτούν λίγο και την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές γιατί, για να παραφράσω τον στίχο, «για αλλού κινήσαν να παν και αλλού ο αρχηγός τους πάει», είχε χαρακτηριστικά.

«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

Στην ομιλία του πρωθυπουργού δεν έλειψαν, επίσης, και οι συγκρίσεις μεταξύ των προγραμμάτων διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το δικό μας πρόγραμμα είναι πλήρως κοστολογημένο. Στο ντιμπέιτ απηύθυνα μία πρόκληση – πρόσκληση αυτονόητη προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Στείλτε τα προγράμματά σας στο ΓΛΚ ή στην ΤτΕ να τα κοστολογήσουν».

«Να δούμε επιτέλους ποιος μιλάει με πραγματικούς αριθμούς και ποιος σας τάζει φύκια με μεταξωτές κορδέλες. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα να έχουμε απάντηση. Επειδή ξέρουμε πολύ καλά ότι μια τέτοια κοστολόγηση θα αποκαλύψει τα τερατώδη ψέματά τους και το βαθμό της εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Αλλά θα το ξαναπώ, το 2023 δεν είναι 2015. Το έχουμε δει το έργο δεν θέλουμε να το ξαναδούμε. Η Ελλάδα κοιτάζει μόνο μπροστά και δεν θέλει να γυρίσει πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.