Το είπε ξανά: Νέα «βόμβα» Βαρουφάκη για Τσίπρα

Βαρουφάκης: Η ιδέα για «εισβολή» στο Νομισματοκοπείο ήταν του Φλαμπουράρη

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δεν χάνει την ευκαιρία να «καρφώνει» δημοσίως τον πρώην... σύντροφό του

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Αλέξης Τσίπρας είναι στα… μαχαίρια εν μέσω προεκλογικής περιόδου με τον πρώτο να διαμηνύει πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον δεύτερο.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δεν χάνει την ευκαιρία να «καρφώνει» δημοσίως τον πρώην… σύντροφό του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει κατηγορηθεί πως έβαλε την Ελλάδα σε τρίτο Μνημόνιο με την «ηρωική» διαπραγμάτευση του 2015 και μέχρι και από τον ΣΥΡΙΖΑ τον έχουν υποδείξει ως τον αποκλειστικό υπεύθυνο για τα οικονομικά μέτρα.

Όμως ο ίδιος φαίνεται πως δεν έχει διάθεση να αναλάβει το πολιτικό κόστος και ισχυρίζεται πως οι αποφάσεις του 2015 πάρθηκαν από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαι περήφανος για το 2015. Είμαι ο μόνος υπουργός Οικονομικών που μελέτησα όλα τα μνημόνια και δεν υπέγραψα κανένα. Μαζί και από κοινού με τον κ. Τσίπρα λάβαμε όλες τις αποφάσεις εκείνης της περιόδου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Δεν ήταν δυνατό να λαμβάνω μόνος μου αποφάσεις που αφορούσαν την οικονομία και το μέλλον της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας θρασύδειλος πολιτικός, που απειλούσε με εξεταστική για το 2015 και δεν διανοήθηκε να το πράξει, κοροϊδεύοντας τους πάντες. Τον προκάλεσα και το 2019, αλλά δεν το έπραξε» δήλωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.