Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες πολιτών;

Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες πολιτών;

Στην επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, αναφέρθηκε ο Θάνος Πλέυρης.

«Η υποχρεωτικότητα μπαίνει όπου πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας και όχι ο κίνδυνος της ατομικής επιλογής», εξήγησε ο κ. Πλεύρης.

Ερωτηθείς για την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις κόκκινες περιοχές, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ούτε τοπικά lockdown. «Περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι για να προστευτούν οι δεύτεροι», πρόσθεσε ο Υπουργός
«Ο κορωνοϊός σκοτώνει άπαντες, αλλά πλήτει 20-25 φορές περισσότερο σε επίπεδο σοβαρής νόσησης, τους ανεμβολίαστους. Όσοι εμβολιασμένοι βρίσκονται στις ΜΕΘ, είναι άνω των 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα», είπε ο υπουργός Υγείας.

Επίσης για την ενίσχυση ΕΣΥ, ο Υπουργός ανέφερε πως δεν αποκλείεται να επιταχθούν περισσότεροι γιατροί, ενώ δήλωσε πως το Σύστημα Υγείας θωρακίζεται με 200 νέες κλίνες στη Θεσσαλονίκη και 30 κλίνες για κόβιντ και 30 non-κόβιντ περιστατικά σε Λάρισα και Βόλο.

Αναφορικά με την τρίτη εμβολιαστική δόση, ο υπουργός τόνισε πως είναι σημαντική και αναγκαία ειδικά για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ όπως είπε η χορήγηση της θα γίνει διαθέσιμη για όλο τον ενήλικο πληθυσμό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.