Αυτό που δεν θέλαμε να ακούσουμε: Τότε θα τελειώσει η πανδημία στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο

Αυτό που δεν θέλαμε να ακούσουμε: Τότε θα τελειώσει η πανδημία στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο

Το ερώτημα για το πότε θα τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού ταλανίζει όλο τον κόσμο!

Το ερώτημα για το πότε θα τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού ταλανίζει όλο τον κόσμο. Απάντηση επιχείρησε να δώσει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν οι πολίτες που είναι άνω των 80 ετών και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα προστασίας.

«Αν όλα πάνε καλά, με την έννοια ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων σε παγκόσμιο επίπεδο, ήδη προσεγγίζουμε το 50% με μία δόση. Ο στόχος βέβαια του ΠΟΥ είναι να φτάσουμε μέχρι την άνοιξη το 70%. Δύσκολο το βλέπω αυτό, σε σχέση με την διαθεσιμότητα των εμβολίων», ανέφερε ο Ηλίας Μόσιαλος και συμπλήρωσε:

«Επομένως μιλάμε για το τέλος του 2022 για να μπορέσει να εμβολιαστεί η πλειοψηφία των πολιτών και φυσικά θα πρέπει να αυξηθεί και ο αριθμός των εμβολιασμένων στην χώρα μας. Διαφορετικά η έξοδος από την πανδημία στην Ελλάδα θα είναι πιο επώδυνη, δηλαδή ο μεγάλος αριθμός νεκρών – που είναι κυρίως στους ανεμβολίαστους – θα αυξηθούν. Γιατί; Γιατί έχουμε μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων στους άνω των 60 ετών».

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, προέβλεψε ότι το τέλος της πανδημίας θα έρθει και για τη χώρα μας το τέλος του 2022. «Αυτή είναι η προσδοκία», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Γιατί έτσι όπως πάμε θα εκτεθεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του πληθυσμού στον ιό και θα αποκτήσουν ανοσία μέσω της έκθεσης. Αλλά εκεί θα έχουμε τις απώλειες».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.