Μπορεί να υπάρχει ελαφρυντικό για την υπόθεση με το βιτριόλι;

Μπορεί να υπάρχει ελαφρυντικό για την υπόθεση με το βιτριόλι;

Στο φινάλε της δίκης που συγκλόνισε τη χώρα, η κατηγορούμενη ζητά ελαφρυντικό.

Το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου για την 36χρονη κατηγορούμενη της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ζήτησε από το δικαστήριο ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου.

Όπως είπε, δεν ζητεί να της αναγνωρίσουν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αλλά του σύννομου βίου που το δικαιούται καθώς έχει λευκό ποινικό μητρώο και μέχρι την επίθεση δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα.

Ο κ. Κεχαγιόγλου εξήγησε ότι για το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας ο νόμος απαιτεί συγκεκριμένες πράξεις από την πλευρά του κατηγορούμενου που να καταδεικνύουν ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξεις του.

Στην προκειμένη περίπτωση αυτό που θα μπορούσε να κάνει η κατηγορουμένη είναι να συμβάλει οικονομικά στην αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας, κάτι που δεν μπορεί να γίνει καθώς η οικογένεια της δράστιδος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα .

«Αν μπορέσουν τα επόμενα χρόνια η Έφη και η οικογένειά της να βοηθήσουν την Ιωάννα θα ήταν μια πράξη ηθική. Η Ιωάννα είναι αξιοπρεπέστατη και η οικογένειά της. Δεν ξέρω αν εγώ θα ήμουν τόσο αξιοπρεπής στη θέση της. Το ελαφρυντικό κύριοι ένορκοι αναγνωρίζεται ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της πράξης» είπε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.