Κωνσταντίνος Παπανικόλας: Τι υποπτεύονται οι αρχές για τον θάνατο του καναλάρχη του «Kontra»

Κωνσταντίνος Παπανικόλας: Τι υποπτεύονται οι αρχές για τον θάνατο του καναλάρχη του «Kontra»

Τι συμβαίνει με τον καναλάρχη που άφησε την τελευταία του πνοή

Σαν «βόμβα» έπεσε η είδηση του θανάτου του γνωστού επιχειρηματία, πολιτικού και καναλάρχη, Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις αρχές Μαΐου υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Και ακριβώς το γεγονός ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες έφυγε από τη ζωή δεν έχουν διευκρινιστεί σε κανέναν απολύτως βαθμό, προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την αναβολή της κηδείας του μέχρι να αποσαφηνιστούν τα αίτια του θανάτου του.

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας είχε υποβάλει μήνυση για απόπειρα κακουργηματικής απάτης σε βάρος συγγενικού του προσώπου για τις μετοχές του στο Kontra Channel αποκάλυψε ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος του 81χρονου εκλιπόντος. Σημειώνεται πάντως πως ο δικηγόρος αποσυνδέει το γεγονός του θανάτου του με το συγκεκριμένο περιστατικό.


Μιλώντας στην εκπομπή «Tlive» του Alpha ο κ. Σούρλας ανέφερε πως «δεν υπήρχε λόγος υγείας να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο νοσοκομείο. Εξάλλου ο στενός του φίλος ήταν αυτός ο οποίος τον πήγαινε στους γιατρούς. Τον πήγαινε στους γιατρούς κλπ. Είχε καρκίνο στο πάγκρεας, αλλά δεν κινδύνευε η ζωή του. Απλώς κάνει τεράστια εντύπωση κι αυτό είναι κάτι που ενεργοποίησε τον εισαγγελέα ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, λίγες ώρες μετά την απομάκρυνσή του στο “Θεραπευτήριο της Φύσης”, στο σπίτι του, όπως το είχε ονομάσει, χωρίς αυτό να σημαίνει υπόνοια έναντι οποιουδήποτε για κάποια παράνομη πράξη, λίγες ώρες μετά, 5 – 6 ώρες μετά την απομάκρυνσή του από το σπίτι του απεβίωσε».

Παράλληλα, ο κ. Σούρλας επισήμανε: «Θέλω να τονίσω ότι ο Παπανικόλας είχε εκφράσει τη σφοδρή του αντίδραση να φύγει από το σημείο εκείνο στο σπίτι του, ήθελε να παραμείνει εκεί και επίσης σε βιντεάκι που είχε κάνει είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να μπει σε δικαστική συμπαράσταση από κανέναν τρίτο πλην του στενού του φίλου του κ. Λαμπίρη».


«Είχε υποβάλει μήνυση για απόπειρα κακουργηματικής απάτης»

Αναφορικά με τις μετοχές του Kontra Channel και την απόπειρα ιδιοποίησής τους από άλλο πρόσωπο, ο κ. Σούρλας είπε: «Είχε γίνει προσπάθεια και είναι εις γνώσιν και της διοίκησης του Kontra Channel και του ΕΣΡ από ένα συγγενικό του πρόσωπο […] να τού πάρει τις μετοχές πριν από 1,5 χρόνο. Όταν όμως ο Παπανικόλας αντιλήφθηκε ότι ήταν άλλο αυτό που υπέγραψε και ότι ξεγελάστηκε προχώρησε στις νόμιμες ενέργειες και έχει υποβάλει μήνυση για απόπειρα κακουργηματικής απάτης».


Θρίλερ με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Παπανικόλα

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, καθώς λίγο πριν φύγει από τη ζωή ο 81χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από τη δομή όπου νοσηλευόταν σε άγνωστη τοποθεσία.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τους οικείους και τον δικηγόρο του να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στο Α.Τ Ωρωπού για ανθρωποκτονία. Το γεγονός ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από τη ζωή δεν έχουν διευκρινιστεί, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την αναβολή της κηδείας του μέχρι να αποσαφηνιστούν τα αίτια του θανάτου του.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.