Η τιμή του στο super market έχει αυξηθεί κατά 30%

Η τιμή του στο super market έχει αυξηθεί κατά 30%

Εντείνεται το κύμα ανατιμήσεων σε ήδη πρώτης ανάγκης.

Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα πρέπει να βάλουμε το επόμενο διάστημα, καθώς το κύμα ανατιμήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες όχι μόνο δεν έχει ανακοπεί, αλλά αναμένεται να ενταθεί. Ήδη οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα.

Από τις αρχές του έτους έως και σήμερα λόγω κυρίως της αύξησης των πρώτων υλών έχουν ανακοινωθεί στα σούπερ μάρκετ τιμοκατάλογοι με αυξήσεις τιμών σε σειρά προϊόντων, πολλά εκ των οποίων πρόκειται για βασικά είδη διατροφής.

Στο ηλιέλαιο η τιμή έχει αυξηθεί κατά 30%, στο κοτόπουλο οι ανατιμήσεις φτάνουν το 8%, στα ζυμαρικά έχουν γίνει ανατιμήσεις σε δύο κύματα, οι οποίες συνολικά είναι 13%, στον καφέ οι ανατιμήσεις είναι επίσης σε δύο φάσεις με τη συνολική αύξηση τιμής να φτάνει το 9%, στα τυριά οι τιμές έχουν αυξηθεί έως 15%, στα γαλακτοκομικά έως 5%, στα αναψυκτικά οι ανατιμήσεις είναι της τάξης του 10%, στη ζάχαρη 5%, στα όσπρια 5%.

Σημαντικές ανατιμήσεις έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους και στην εστίαση, με την τιμή στο πλέον δημοφιλές είδος, το σουβλάκι, να έχει αυξηθεί κατά 11%. Ακριβότερος πωλείται και ο καφές στην εστίαση με τις αυξήσεις να φτάνουν το 5%, χωρίς να αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.