Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Γίνεται το απολύτως λογικό μετά τον θάνατο της Φώφης…

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Γίνεται το απολύτως λογικό μετά τον θάνατο της Φώφης...

Δε θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο.

Η 25η Οκτωβρίου «σημαδεύτηκε» από τον αδόκητο χαμό της Φώφης Γεννηματά. Η μέχρι πρότινος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με την μακρά πορεία στην πολιτική έχασε εν τέλει την ζωή της, μετά από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο χαμός μιας γενναίας γυναίκας σαν την Φώφη Γεννηματά βύθισε σε θλίψη τους πάντες εντός (αλλά και εκτός) της Βουλής, ανεξαρτήτως κόμματος, καθώς υπήρξε μία πολιτικός με ελάχιστες- έως καθόλου- αντιπάθειες.

Η ίδια προ μηνός περίπου είχε ανακοινώσει πως δε δύναται, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, να διεκδικήσει εκ νέου το χρίσμα του προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο στο να θέσει υποψηφιότητα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός (τη διετία 2009-2011, όταν στην εξουσία ήταν το ΠΑΣΟΚ) μαζί με τους Λοβέρδο, Ανδρουλάκη, Καστανίδη, Γερουλάνο και Χρηστίδη «κατεβαίνουν», καθώς συγκέντρωσαν τις απαραίτητες υπογραφές, στις εσωκομματικές εκλογές, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τις 5 του Δεκέμβρη.

Ωστόσο, η αιφνίδια απώλεια της πρώην προέδρου το μεσημέρι σήμερα έφερε μια σειρά από (λογικότατες) εξελίξεις: η Βουλή, σε ένδειξη πένθους, σταμάτησε για μία εβδομάδα τις εργασίες της, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα «παγώσουν» για ένα εύλογο διάστημα και οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Και αυτό είναι το απολύτως σωστό: από σεβασμό σε μια σπουδαία γυναίκα που δεν είναι πια μαζί μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.