Έτσι γίνεται κυβέρνηση: Του έκλεισε το μάτι ο Μητσοτάκης…

Έτσι γίνεται κυβέρνηση: Του έκλεισε το μάτι ο Μητσοτάκης...
Έστω και... αμυδρά.

Δεκαπέντε ημέρες ακριβώς. Τόσες απομένουν προκειμένου να προσέλθουν οι Έλληνες πολίτες στις κάλπες για τις πρώτες εκλογές, μιας και δεδομένης της απλής αναλογικής είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν και δεύτερες (ου μην και τρίτες).

Τα επιτελεία όλων των κομμάτων δουλεύουν στο κόκκινο, με τους «μονομάχους» Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς είναι βέβαιο πως ένας εκ των δύο (με απείρως περισσότερες πιθανότητες για την ΝΔ) θα είναι το πρώτο κόμμα που θα κληθεί να κυβερνήσει.

Ωστόσο, άπαντες γνωρίζουν πως η αυτοδυναμία είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τη λογική να… επιτάσσει συνεργασία με κάποιο άλλο κόμμα προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση. Κι όταν λέμε «κάποιο άλλο κόμμα» εννοούμε, φυσικά, το ΠΑΣΟΚ, καθώς το 10% (συν/πλην κάτι λίγα) που θα πάρει το καθιστούν τον απόλυτο «συμπαίκτη».

Κατά καιρούς Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσπαθήσει παρασκηνιακά να πλησιάσουν το ΠΑΣΟΚ, όμως θεωρητικά… τρώνε πόρτα. Κατά πώς φαίνεται, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει το μεγάλο άνοιγμα προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη. Σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο πρωθυπουργός είπε μεν «Ομολογώ ότι δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω» και ανέφερε πως ο αρχηγός του Κινήματος απέρριψε δύο προσκλήσεις του για να συναντηθούν, ωστόσο τονίζει πως διαπιστώνει κάποιες προγραμματικές συγκλίσεις, όμως σε κρίσιμα θέματα υπάρχουν σημαντικές διαφορές, δίνοντας ως παράδειγμα το άρθρο 16 που αφορά την Παιδεία.

Το σενάριο συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ μπορεί στην παρούσα φάση να μοιάζει μακρινό, όμως μην εκπλαγείτε αν μετά τη δεύτερη προσφυγή στις κάλπες γίνει πραγματικότητα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version